Färjestad-Skellefteå: Odds på tredje SM-finalen

Färjestad och Skellefteå drabbar idag samman i den tredje SM-finalen. Ställningen är 1-1 i matcher vilket naturligtvis gör dagens match väldigt viktig. Färjestad har fördel av hemmaplan och är också klara favoriter hos spelbolagen.

Skellefteå tog en otroligt viktig seger hemma i Skellefteå Kraft arena i torsdags. 0-2-underläge i matchserien hade inneburit en stor (troligen allt för stor) uppförsbacke. Nu lever hoppet i allra högsta grad för SAIK.

Färjestad åkte på sin blott andra förlust i årets SM-slutspel i och med sudden-förlusten senast. I Karlstad är det dock inget lag som lyckats rubba FBK som har sex raka slutspelsvinster hemma i Löfbergs Lila Arena.

Färjestad och Skellefteå har mötts sju gånger den här säsongen och FBK har vunnit fyra av dessa och SAIK således tre. Fyra matcher har slutat med hemmaseger och vid tre tillfällen har bortalaget dragit det längsta strået. Två av sju matcher har gått till förlängning och målsnittet har varit 6,6 mål per match.

Färjestad är klara oddsmässiga favoriter och ettan ger just nu strax under två gånger pengarna. Tvåan ger ca 4 gånger insatsen, vilket innebär att spelbolagen tror att sannolikheten för skellefteåseger under ordinarie matchtid är ca 25 procent.

FÄRJESTAD-SKELLEFTEÅ

Bäst odds just nu
1: 1,90 hos Expekt
x: 4,30 hos Bet24
2: 4,00 hos Bet365

Vilken kanal sänder Färjestad-Skellefteå?

Matchen visas på TV4 och startar kl. 15.00.