Kvalserien: Blir Växjö klara för Elitserien idag?

3 april, 2011

Vi är nu framme vid det skede av Kvalserien då platserna till nästa års Elitserie ska fördelas. Växjö Lakers kan som första lag säkra sin plats redan idag, om de besegrar Örebro på bortaplan. Det krävs även att andra resultat går Växjös väg.

Växjö leder serien och har sex poäng ner till Södertälje och Modo som ligger under strecket. Det innebär att om Växjö tar tre poäng idag så kommer det försprånget att kvarstå även efter åtta spelade omgångar. Eftersom Modo och Södertälje möts i den sista omgången så kan inte båda dessa plocka full pott.

Örebro – Växjö

Bäst odds just nu
1: 3,25 hos Unibet
x: 4,65 hos Expekt
2: 1,90 hos Bet24

Örebro har inget att spela för längre. Ja, förutom att undvika sistaplatsen då. För Växjö är läget det omvända – de jagar klubbens största framgång genom tiderna och lär vara taggade till tusen. Om alla resultat går Växjös väg idag, så kan de faktiskt säkra elitserieplatsen redan nu.

Rögle – Södertälje

Bäst odds just nu
1: 2,40 hos Bet24
x: 4,35 hos Expekt
2: 2,37 hos Unibet

Rögle ligger tvåa i Kvalserien och har gjort det otroligt bra så här långt. Trots en att man hamnade lite på efterkälke i inledningen så har man efter det plockat flera fina skalper och har nu ett riktigt bra läge att kriga till sig en elitserieplats. Dagens match mot tabelltrean Södertälje är så klar en riktig nyckelmatch inför avslutningen av serien.

Modo – Mora

Bäst odds just nu
1: 1,20 hos Bet365
x: 7,25 hos Unibet
2: 9,15 hos Unibet

Modo möter Mora och allt annat än seger under ordinarie matchtid är en smärre katastrof och innebär med stor sannolikhet att det blir spel i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Mora är avsågade och om inte Modo vinner idag – ja då är det nog i Allsvenskan de hör hemma.

Tabell Kvalserien

Växjö   7 4 0 2 1 22-10  17
Rögle   7 3 2 2 0 23-20  13
------------------------------------
Södertälje 7 2 2 2 1 22-19  11
Modo    7 2 1 1 3 16-13  11
Mora    7 2 5 0 0 16-27  6
Örebro   7 1 4 0 2 21-31  5
Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.