Liverpool-Manchester City

Då Premier League-helgen saknade de där riktiga toppmatcherna så känns det bra att måndagen erbjuder oss mötet mellan Liverpool och Manchester City. Båda lagen är på jakt efter viktiga poäng i toppstriden. Med sju omgångar kvar att spela så slåss Manchester City om en plats i Champions League, medan Liverpool just nu krigar med Everton om den sista europaplatsen, som innebär spel i Europa League nästa säsong.

Manchester City svarade för en riktig urladdning senast då de besegrade Sunderland med hela 5-0. City har fem segrar på sina 15 bortamatcher den här säsongen och snittar ca 1,5 mål framåt på bortaplan.

Liverpool tar mer än dubbelt så mycket poäng hemma på Anfield Road än vad de gör på bortaplan. Hemma har det tagit en rad fina skalper. Liverpool ligger sexa i tabellen om man bara räknar hemmamatcher, medan de i bortatabellen är så dåligt placerade som elva.

Om man utgår från oddsen så kommer det här att bli en jämn match. Hemmalaget Liverpool är knappa favoriter hos de flesta spelbolagen och ettan står för närvarande i som bäst 2,60 gånger insatsen.

LIVERPOOL-MANCHESTER CITY

Bäst odds just nu
1: 2,60 hos Bet365
x: 3,25 hos Unibet
2: 2,80 hos Bet365

Vilken kanal sänder Liverpool-Manchester City?

Matchen startar kl. 21.00 och visas på Visasat fotboll.