Mäkitalo: ”Flames faller i St. Louis”

1 april, 2011

Det är som vanligt med stor glädje vi presenterar helgens hockeytips från Nordamerika, signerat vår NHL-expert Thomas Mäkitalo. Han har den här gången satt tänderna i St. Louis-Calgary och bjuder i vanlig ordning på en initierad analys.

Här hemma i Sverige är det dags för SM-final och det börjar med stormsteg dra ihop sig slutspel även borta i NHL, vilket så klart ger en extra nerv till de matcher som spelas just nu.

St. Louis Blues – Calgary Flames

Speltips: St. Louis inkl OT/SO
Odds: 1.934 hos Pinnacle

St. Louis Blues körde över topplaget Detroit med 10-3 nu senast men det är inte därför jag väljer att spela dem. Det är för att de varit riktigt bra den senaste tiden då de kunnat spela utan press då laget inte längre kan nå slutspelet (visst rent matematiskt har de inte varit borta men det har inte längre varit ett realistiskt mål). Man har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och man har gjort hela 22 mål på dessa matcher och endast släppt in åtta.

Calgary har samtidigt en riktigt svag form, endast en straffseger mot bottenlaget Edmonton på de senaste fem matcherna. Laget har även förlorat fyra av de fem senaste bortamatcherna.

Senast lagen möttes vann Calgary med hela 6-0 och jag tror det kan fungera som tändvätska för Blues som jag tror kommer vinna nattens match.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.