Mäkitalo: ”Flames faller i St. Louis”

Det är som vanligt med stor glädje vi presenterar helgens hockeytips från Nordamerika, signerat vår NHL-expert Thomas Mäkitalo. Han har den här gången satt tänderna i St. Louis-Calgary och bjuder i vanlig ordning på en initierad analys.

Här hemma i Sverige är det dags för SM-final och det börjar med stormsteg dra ihop sig slutspel även borta i NHL, vilket så klart ger en extra nerv till de matcher som spelas just nu.

St. Louis Blues – Calgary Flames

Speltips: St. Louis inkl OT/SO
Odds: 1.934 hos Pinnacle

St. Louis Blues körde över topplaget Detroit med 10-3 nu senast men det är inte därför jag väljer att spela dem. Det är för att de varit riktigt bra den senaste tiden då de kunnat spela utan press då laget inte längre kan nå slutspelet (visst rent matematiskt har de inte varit borta men det har inte längre varit ett realistiskt mål). Man har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och man har gjort hela 22 mål på dessa matcher och endast släppt in åtta.

Calgary har samtidigt en riktigt svag form, endast en straffseger mot bottenlaget Edmonton på de senaste fem matcherna. Laget har även förlorat fyra av de fem senaste bortamatcherna.

Senast lagen möttes vann Calgary med hela 6-0 och jag tror det kan fungera som tändvätska för Blues som jag tror kommer vinna nattens match.