Manchester United-Chelsea

Manchester United har skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge inför returmötet mot Chelsea ikväll. Hemma på Old Trafford är man erkänt svårslagna och när gästerna dessutom måste göra minst två mål i matchen för att kunna slå ut United – ja, då tror jag att uppgiften blir övermäktig för londonlaget.

Manchester United är kanske det bästa hemmalaget i hela Europa och är i ligan obesegrade efter sexton hemmamatcher. Det här ger så klart en fingervisning om vilken svår uppgift som väntar för Chelsea och det är också hemmalaget United som är favorit hos spelbolagen. Chelsea har dessutom bara vunnit sex av 16 bortamatcher den här säsongen, vilket ytterligare understryker att det är fördel Manchester United inför kvällens viktiga drabbning.

Chelsea har en svit på sex förlustfria matcher i Premier League. Den 1 mars besegrades just Manchester United, men då hemma på Stamford Bridge. Om man tittar på de tre senaste matcherna så ser man dock att formen kanske inte är vad den borde vara. Först 1-1 mot Stoke, sen förlust med 1-0 mot Manchester United i Champions League följt av uddamålsvinst mot tabelljumbon Wigan i lördags.

Oddsen talar till Manchester Uniteds fördel och hemmalaget går just nu att spela till ca 2,30 gånger pengarna. Tror du att Chelsea kan vinna det här? Tvåan ger i skrivande stund nästan 3,5 gånger insatsen.

MANCHESTER UNITED-CHELSEA

Bäst odds just nu
1: 2,30 hos Bet365 (1000 kr i insättningsbonus)
x: 3,38 hos Nordicbet
2: 3,45 hos Unibet

Vårt speltips: Manchester United har ett mål i ryggen vilket innebär att Chelsea måste göra mål för att ha möjligheten att gå vidare. United är mist sagt stabila bakåt och frågan är om londonlaget lyckas forcera den kompakta försvarsmuren med härförarna Ferdinand och Vidic i spetsen? Jag är inte helt säker på det och har därför långt gående planer på ett krysslir. 0-0 eller möjligen 1-1 kanske?

Förutsättningar

Chelsea måste vinna matchen för att kunna utmana om avancemanget. Alla oavgjorda resultat gör att Manchester United går till semifinal. 1-0 till Chelsea innebär förlängning. I semifinalen väntar med stor sannolikhet överraskningslaget Schalke 04 som har skaffat sig ett drömläge inför morgondagens returmöte med Inter.

Vilken kanal sänder Manchester United-Chelsea?

Matchen visas på Viasat Fotboll och startar kl. 20.45.

bildcred.