Modo-Södertälje: Odds på avgörandet i Kvalserien!

Modo eller Södertälje kommer att spela i Elitserien nästa säsong. Båda lagen står på 17 poäng och förutsättningarna är därför mycket enkla: Det lag som vinner matchen får fortsätta att spela elitseriehockey nästa säsong, medan förloraren får finna sig att ta Växjös plats i hockeyallsvenskan. Växjö Lakers är nämligen redan klara seriesegrare och kommer att spela i Elitserien nästa säsong.

Modo har efter strafförlusten mot Växjö tagit två raka klara segrar. Visserligen har de mött de poängmässigt två sämsta lagen i Kvalserien, men det är så klart skönt att få komma till en så här viktig match med 12-2 i målskillnad på de två senaste matcherna (först 8-1 mot Mora följt av 4-1 mot Örebro).

SSK har i sina tre senaste matcher hamnat i underläge och har tvingats kämpa sig tillbaka in i matcherna. Södertälje har två raka uddamålsvinster (Mora och Rögle), med dessförinnan blev det storstryk mot Örebro (4-1) och Växjö (5-1). För Södertälje är det viktigt att få en bra start i kvällens match. Att komma i underläge uppe i Ö-vik är ingen rolig situation och frågan är om SSK orkar att resa sig från ytterligare ett underläge.

I grundserien möttes Modo och Södertälje fem gånger, varav hela fem slutade med seger för Modo. Samtliga tre möten i Örnsköldsvik slutade med hemmaseger och den enda södertäljesegern kom således i Axa Sports Center. Lagen möttes även i Kvalseriens första omgång. På hemmaplan lyckades då Södertälje att vinna efter förlängning och straffar.

Modo är ganska klara favoriter hos samtliga spelbolag. Förklaringen ligger förmodligen i Modos hemmafacit mot SSK den här säsongen i kombination med de stora segersiffrorna i de sista matcherna. Hemmalaget kan i skrivande stund liras till ca två gånger insatsen, medan du för ett spel på SSK vid vinst kan casha ut nästan 450 kr på en satsad hundring.

Läget i lagen

Södertälje kommer med exakt samma lag som i vinstmatchen mot Mora senast, vilket innebär att backarna Pierre Hedin och Arto Laatikainen saknas. Modo kommer med ett helt ordinarie lag.

MODO-SÖDERTÄLJE

Bäst odds just nu
1: 1,95 hos Bet24
x: 3,85 hos Unibet
2: 4,40 hos Bet365

Vårt speltips: Modo har hemmaplan och plusstatistik på SSK. Vi tycker ändå att de 4,40 som erbjuds för tvåan är ett intressant odds och vi väljer att syna det.

Vilken kanal sänder Modo-Södertälje?

Avgörandet i kvalserien kan du följa på TV10 och på Viasat Hockey. Nedsläpp kl. 19.00 i Fjällräven Center!

Bildcred.