Real Madrid-Barcelona: Episod 4

27 april, 2011

Det är dags för säsongens fjärde möte mellan de spanska giganterna Barcelona och Real Madrid. Barcelona har så här långt vunnit en match, och två har slutat med kryss, varav Real Madrid vann den ena efter förlängning. I kväll börjar striden om en plats i Champions League-finalen på Wembley och det känns som det här kan sluta precis hur som helst.

Lagen möttes så sent som för en vecka sedan i finalen av Copa del Rey. Matchen spelades på neutral plan i Valencia och efter 0-0 vid full tid kunde till slut Real Madrid gå segrande ur den striden genom avgörande i förlängningen av världens bäst betalde fotbollsspelare Cristiano Ronaldo.

Real Madrid har i och med segern senast ett litet psykologist övertag på Barcelona. Det senaste mötet i ligan slutade oavgjort, ett resultat som mest gynnade Barca. Cupfinalen gällde däremot en titel och den segern kan inte bortförklaras av Pep Guardiola som ett ”taktiskt kryss”.

José Mourinho fick en mardömsstart på sin el Clásico-historia. Barcelona var i vårmötet i ligan helt överlägsna och spelade ut Real Madrid efter noter. Slutresultatet skrevs till 5-0 och många talade om total förnedring. Kanske var det också den matchen som fungerade som tändvätska när Real följde upp fiaskot med att spela oavgjort hemma mot Barca och sedan toppade det med seger i cupfinalen. Hur som helst har Mourinho visat att det inte är omöjligt att rå på Barcelona och det kan bli guld värt när lagen nu drabbar samman på nytt i Champions League.

Barcelona har trots förlusten i Copa del Rey fortfarande inte släppt in något mål mot Real Madrid under ordinarie matchtid den här säsongen. Om Barcelona inte släpper in något mål på Santiago Bernabeu, ja då tror jag att de kan se fram emot en Champions League-final. Jag har nämligen svårt att se att Real Madrid skulle vinna på Camp Nou. Om de däremot kan få med sig ett plusmål från kvällens match – ja, då finns alla möjligheter för Real att snuva Barca på ännu en titel den här säsongen.

Pep Guardiola har i media förklarat att han nu ser Real Madrid som favoriter. Det ligger givetvis i hans intresse att förflytta pressen till sina motståndare, så uttalandet är på inget sätt förvånande. Däremot skulle det svida ordenligt i hans själ om Real tog ytterligare en prestigeseger mot hans Barcelona speciellt med tanke på det ordkrig som utbröt mellan de båda tränarna på gårdagens presskonferens.

Spelbolagen är inte överens om vilka som är favoriter i kvällens match. Det går att hitta ett något högre odds på Barcelona, men det finns också flera exempel på spelbolag som håller dem som favoriter. Både ettan och tvåan går att spela till omkring 2,75 gånger insatsen, medan krysset i skrivande stund går att hitta till som högst 3,35 gånger pengarna.

REAL MADRID-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 2,70 hos Bet365
x: 3,35 hos Expekt
2: 2,80 hos Unibet

Vilken kanal sänder Real Madrid-Barcelona?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på TV3.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.