Shakhtar Donetsk-Barcelona: Returmöte i Champions League

12 april, 2011

I kväll ska de första semifinal-lagen i Champions League koras. Barcelona har ett jätteövertag på Shakhtar Donetsk och kvällens match är egentligen bara en formsak. Det ska dock bli väldigt intressant att se hur Guardiola formerar sina styrkor ikväll. Får vi se Messi och Xavi, eller kommer stjärnorna att få tillfälle att vila? Vi har givetvis tittat närmare på oddsen!

Barcelona är tillsammans med antagonisterna Real Madrid favoriter hos spelbolagen till att vinna årets upplaga av Champions League. Ett spel på Barca som slutsegrare ger just nu ca två gånger insatsen. De båda spanska lagen kommer att mötas i semifinal om inget oförutsett inträffar (typ digerdöden).

Barcelona har fyra mål att gå på efter 5-1 segern på Camp Nou förra veckan. Vilket lag som tar semifinalplatsen råder det så klart ingen tvekan om, men frågan är hur pass motiverade Barca är att vinna kvällens match? Pep Guaridiola lär nog passa på att lufta en del spelare som annars får lite snålt med speltid. Vi ska dock aldrig glömma att Barcelona har åtminstone 22 spelare av yttersta världsklass, vilket innebär att coach Guardiola aldrig tvingas ställa ett dåligt lag på planen.

Shakhtar Donetsk är extremt hemmastarka och har inte förlorat hemma på två och ett halvt år. Den förlustfria sviten är uppe i över 50 matcher, men frågan är om de kan stå emot Barcelonas lagmaskin ikväll. Oavsett vilket så slutar den ukrainska framgångssagan för i år lite senare ikväll. För även om Shakhtar skulle vinna kvällens match så kommer Barcelona gå vidare med många måls marginal.

Shakhtars hopp är att Barcelonas motivation brister. Ja, alltså hoppet att vinna matchen – semifinalplatsen är sedan länge i Barcelonas ägo.

Av naturliga anledningar är Barcelona inte så stora favoriter hos spelbolagen ikväll som man kan tycka att de borde vara. Förklaringen är givetvis att Barcelona inte måste vinna. De behöver inte ens spela oavgjort. De kan till och med förlora stort och ändå åka hem till Spanien med en semifinalbiljett i bagaget.

SHAKHTAR DONETSK-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 3,25 hos Bet365
x: 3,50 hos Bwin
2: 2,30 hos Unibet

Vårt speltips: Vi hade faktiskt förväntat oss ett lägre odds på Barcelona trots att det finns flera faktorer som tala för Shakhtar ikväll. 2,30 på världens bästa klubblag lockar lite måste jag säga. Jag tänker avvakta startelvorna och om Barca kommer med en hygglig uppställning så dunkar jag in en relativt stor insats.

Vilken kanal sänder Shakhtar-Barcelona?

Matchen startar kl. 2o.45 och visas på TV10.

bildcred

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.