Skellefteå-Färjestad: Odds på SM-final 2

Guldfavoriterna Färjestad har kopplat greppet om SM-guldet efter en mycket stabil insats i den första finalen. I kväll är det dags för final nummer två och Skellefteå gör nog säkrast i att kvittera matchserien hemma i Skellefteå Kraft Arena om de vill hålla gulddrömmen vid liv. Annars är risken stor att FBK upprepar mönstret från kvarts- och semifinalerna.

Färjestad har ju som vi nämnt tidigare haft en betydligt enklare resa fram till den här finalen.  De har spelat tio slutspelsmatcher så här långt jämfört med Skellefteås 14 – och det är sådana detaljer som kan bli avgörande i slutändan. Inför finalserien fick färjestadsspelarna vila i över en vecka mer än sina motståndare.

Skellefteå fick en riktig mardrömsstart på sin första SM-final sedan sent 70-tal. Färjestad gick tidigt ifrån och segern var bergsäker trots att resultatet vid full tid ”bara” blev 5-4. Både Skellefteås 3-5 och 4-5-mål gjordes nämligen i matchens sista minut. För Skellefteå gäller det nu att skaka av sig den darriga inledningen på finalserien och bara fokusera på kvällens hemmamatch.

Det är hemmalaget Skellefteå som är knappa oddsmässiga favoriter hos spelbolagen. Jag tror att vi får se en betydligt målsnålare och tightare match än i Karlstad senast och med tanke mot SAIK:s matchserie mot Luleå skulle väl ingen lyfta på ögonbrynen om matchen gick till övertid.

I vanlig ordning har vi letat fram de bästa oddsen som erbjuds på kvällens match.

SKELLEFTEÅ-FÄRJESTAD

Bäst odds just nu
1: 2,25 hos Unibet (600 kr i insättningsbonus)
x: 3,90 hos Bet24
2:  2,75 hos Bet365

Vilken kanal sänder Skellefteå-Färjestad?

Matchen visas på TV4, med start kl. 19.00. Du kan också följa den direkt i din dator på Csports.se.