Speltips: Mäkitalo tror på Nashville

Thank god its friday! Thomas Mäkitalo levererar idag, precis som varje fredag, träffsäkra speltips från NHL till spelkanalens läsare.

Stanley Cup-slutspelet är äntligen igång och i första matchen mellan Anaheim och Nashville vann de sistnämnda relativt enkelt med 4-1 och Mäkitalo tror man tar även nattens match på bortaplan.

Anaheim Ducks – Nashville Predators

Speltips: X2 (Dubbelchans)
Odds: 1,73 @ Fonbet

Jag ska vara ärligt och säga att jag har tippat att Anaheim tar den här serien med 4-3 i matcher men efter första matchen måste jag säga att jag ångrar det tipset. Nashville imponerade verkligen och fick tvärstopp på formstarka Anaheim.

Nashville är ett lag utan några riktiga fixstjärnor men man jobbar otroligt hårt för varandra och har en bra spridning på den offensiva produktionen vilket betyder att man inte är lika beroende av enskilda spelare som Anaheim är. För att Anaheim ska vinna krävs det att t.ex. Corey Perry, Bobby Ryan, Teemu Selänne och Ryan Getzlaf presterar annars kör de fast. Att Anaheim förlitar sig på några enskilda spelar gör även att defensivt skickliga Nashville kan lägga nästan allt krut på att plocka bort dem ur matchen.

Nashville har en otroligt stark defensiv (bara Vancouver släppte in mindre mål under grundserien) och de visade i första matchen hur långt det räcker mot Anaheim.

Det erbjuds riktigt höga odds på Nashville vilket gör att vi får hela 1,75 på X2 vilket är riktigt bra med tanke på hur ofta slutspelsmatcher slutar oavgjort (två av fyra matcher i natt t.ex.).

Av säsongens fem matcher mellan lagen har Nashville vunnit fyra och Anaheims seger var med uddamålet och segermålet i den matchen kom 19:58 in i tredje perioden.