Mäkitalo: ”Fördel Tampa”

27 maj, 2011

Fredagar betyder speltips från NHL, som ju är inne i ett högintressant skede. I natt ska det nämligen avgöras vilka som blir Vancouver och bröderna Sedins motståndare i Stanley Cup-finalen.

Det står mellan Boston och Tampa och vår hockeyexpert Thomas Mäkitalo ger bortalaget en knapp fördel.

Boston Bruins–Tampa Bay Lightning

Speltips: Dubbelchans, X2
Odds: 1,70 hos Ladbrokes

Boston Bruins hade chansen att ta sig till Stanley Cup-final nere i Tampa Bay men föll med 5-4 efter att hemmalaget varit ruskigt effektiva i powerplay. Nu är det dags för match sju uppe i Boston och det är givetvis en helt annan historia men trots det tror jag på gästerna.

Tampa Bay har faktiskt vunnit de sju av de nio senaste matcherna som man varit nederlagstippade av spelbolagen och med tanke på att det blev mängder med mål nu sist tror jag på en tät och målsnål match vilket gör dubbelchansen extra spelvärt.

Det brukar ofta vara så, efter en målrik match kommer en målsnål som en ren effekt på att lagen lägger om sitt spel lite. Förra matchen släppte båda lagen in för många mål och Boston släppte in hela tre mål i numerärt underläge så räkna med att de kommer göra allt för att undvika utvisningar vilket alltid håller nere siffrorna.

Sedan säger magkänslan Tampa Bay, de känns som det bättre laget även om de har bortaplan och jag tror det kan räcka hela vägen till finalen där Vancouver väntar.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.