Mäkitalo: ”Fördel Tampa”

Fredagar betyder speltips från NHL, som ju är inne i ett högintressant skede. I natt ska det nämligen avgöras vilka som blir Vancouver och bröderna Sedins motståndare i Stanley Cup-finalen.

Det står mellan Boston och Tampa och vår hockeyexpert Thomas Mäkitalo ger bortalaget en knapp fördel.

Boston Bruins–Tampa Bay Lightning

Speltips: Dubbelchans, X2
Odds: 1,70 hos Ladbrokes

Boston Bruins hade chansen att ta sig till Stanley Cup-final nere i Tampa Bay men föll med 5-4 efter att hemmalaget varit ruskigt effektiva i powerplay. Nu är det dags för match sju uppe i Boston och det är givetvis en helt annan historia men trots det tror jag på gästerna.

Tampa Bay har faktiskt vunnit de sju av de nio senaste matcherna som man varit nederlagstippade av spelbolagen och med tanke på att det blev mängder med mål nu sist tror jag på en tät och målsnål match vilket gör dubbelchansen extra spelvärt.

Det brukar ofta vara så, efter en målrik match kommer en målsnål som en ren effekt på att lagen lägger om sitt spel lite. Förra matchen släppte båda lagen in för många mål och Boston släppte in hela tre mål i numerärt underläge så räkna med att de kommer göra allt för att undvika utvisningar vilket alltid håller nere siffrorna.

Sedan säger magkänslan Tampa Bay, de känns som det bättre laget även om de har bortaplan och jag tror det kan räcka hela vägen till finalen där Vancouver väntar.