Arsenal-Liverpool: Premier League rivstartar!

Idag är det dags för säsongens första riktiga stormöte i Premier League. Arsenal möter Liverpool hemma på Emirates och det är hemmalaget som är knappa oddsmässiga favoriter hos spelbolagen.

Arsenal spelade oavgjort, 0-0 i sin premiärmatch borta mot Newcastle.  Så här tidigt på säsongen är det naturligtvis omöjligt och orättvist att dra några slutsatser efter hur tabellen ser ut, men båda lagen behöver en trepoängare idag. Ett poäng efter två omgångar är en jobbig inledning på säsongen, oavsett vilket av lagen det skulle drabba. Den stora snackisen när det gäller Arsenal är  naturligtvist Fabregas flytt till Barcelona. Hur mycket påverkar det egentligen laget och hinner Wenger signa en fullvärdig ersättare innan transferfönstret stänger.

Liverpool fick 1-1 mot Sunderland i sin premiär hemma på Anfield Road. Den stora behållningen från den matchen var Sebastian Larssons kvittering för bortalaget; en riktig konstspark som var helt otagbar för Reina i Liverpoolmålet. Många spekulerar i om den här säsongen ska bli Liverpool återkomst bland de riktigt stora. Om så ska ske, så behöver de en betydligt bättre start på säsongen än vad som blev fallet under Roy Hodgsons ledning förra säsongen. Inledningen var så katastrofal att det var omöjligt för laget att nå upp till europaplatserna, trots klättringen under senare delen av ligan.

Hemmalaget Arsenal är knappa favoriter hos spelbolagen och ettan går för närvarande att spela till som högst 2,63 gånger pengarna. Krysset ger en bra bit över tre gånger insatsen, medan ett spel på Liverpool går att hitta till som bäst 2,90.

ARSENAL-LIVERPOOL

Bäst odds just nu
1: 2,63 hos Bet365
x: 3,25 hos Ladbrokes
2: 2,90 hos Bet24 

Vilken kanal visar Arsenal-Liverpool?

Matchens startar kl. 13.45 och visas på tv3, samt på Viasat Fotboll och Viasat HD. Vill du följa Premier League och Champions League den kommande säsongen bör du ha ett abonnemang hos Viasat. Mer information om kanalpaket och priser hittar du här.

Dagens övriga matcher i Premier League:

Kl. 13.00
Sunderland – Newcastle

Kl. 16.00
Everton – Queens Park Rangers
Swansea – Wigan
Aston Villa – Blackburn

Kl. 18.30
Chelsea – West Bromwich