Helsingborg-Standard Liege: Når HIF Europa League?

Helsingborg förlorade bortamötet mot Standard Liege för en vecka sedan med 1-0. Det innebär att hoppet om fortsatt europaspel i allra högsta grad lever för HIF. Ikväll är det dags för den avgörande kvalmatchen, och givetvis har vi tittat närmare på oddsen.

Helsingborg leder Allsvenskan, tre poäng före Elfsborg, och har inte förlorat sedan den 16 maj. Hemma på Olympia är man obesegrade den här säsongen och formen är uppenbarligen ganska god.

Standard ligger efter fyra spelade omgångar av den Belgiska ligan på fjärde plats, efter två vinster, en oavgjord och en förlust. I genrepet i söndags blev det vinst mot Kortrijk med 3-1 på hemmaplan.

Sedan tidigare är Malmö FF klara för gruppspelet i Europa League och senare i kväll kan alltså ytterligare ett svenskt lag kvalificera sig dit.

Förutsättningarna

Standard har som sagt 1-0 med sig i bagaget från sin hemmamatch, vilket innebär att HIF måste vinna matchen för att ha möjlighet att gå vidare. 1-0 innebär förlängning och eventuellt straffavgörande. Om Standard Liege gör mål i matchen så måste Helsingborg göra minst tre – det är alltså extremt viktigt att hålla tätt bakåt, då bortamål väger tygre enligt UEFAs reglemente.

Det är hemmalaget Helsingborg som är favorit hos spelbolagen. Tror du på seger för HIF kan du kamma hem lite drygt ”dubbla degen” om ditt spel går in. Både krysset och ett spel på bortalaget Standard står för närvarande i 3,5 gånger insatsen.

HELSINGBORG-STANDARD LIEGE

Bäst odds just nu
1: 2,20 hos Bet365
x: 3,50 hos Betsson
2: 3,50 hos Bet24

Vilken kanal visar Helsingborg-Standard Liege?

Matchen startar kl. 20.15 och visas på TV4 Sport.