Helsingborg-Standard Liege: Når HIF Europa League?

25 augusti, 2011

Helsingborg förlorade bortamötet mot Standard Liege för en vecka sedan med 1-0. Det innebär att hoppet om fortsatt europaspel i allra högsta grad lever för HIF. Ikväll är det dags för den avgörande kvalmatchen, och givetvis har vi tittat närmare på oddsen.

Helsingborg leder Allsvenskan, tre poäng före Elfsborg, och har inte förlorat sedan den 16 maj. Hemma på Olympia är man obesegrade den här säsongen och formen är uppenbarligen ganska god.

Standard ligger efter fyra spelade omgångar av den Belgiska ligan på fjärde plats, efter två vinster, en oavgjord och en förlust. I genrepet i söndags blev det vinst mot Kortrijk med 3-1 på hemmaplan.

Sedan tidigare är Malmö FF klara för gruppspelet i Europa League och senare i kväll kan alltså ytterligare ett svenskt lag kvalificera sig dit.

Förutsättningarna

Standard har som sagt 1-0 med sig i bagaget från sin hemmamatch, vilket innebär att HIF måste vinna matchen för att ha möjlighet att gå vidare. 1-0 innebär förlängning och eventuellt straffavgörande. Om Standard Liege gör mål i matchen så måste Helsingborg göra minst tre – det är alltså extremt viktigt att hålla tätt bakåt, då bortamål väger tygre enligt UEFAs reglemente.

Det är hemmalaget Helsingborg som är favorit hos spelbolagen. Tror du på seger för HIF kan du kamma hem lite drygt ”dubbla degen” om ditt spel går in. Både krysset och ett spel på bortalaget Standard står för närvarande i 3,5 gånger insatsen.

HELSINGBORG-STANDARD LIEGE

Bäst odds just nu
1: 2,20 hos Bet365
x: 3,50 hos Betsson
2: 3,50 hos Bet24

Vilken kanal visar Helsingborg-Standard Liege?

Matchen startar kl. 20.15 och visas på TV4 Sport.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.