Säsongspremiär för Mäkitalos NHL-tips

I dag bjuder vi på ett kärt återseende. Vår NHL-expert Thomas Mäkitalo är tillbaka efter en långresa i hockeyns förlovade land och bjuder idag på ett rykande färskt speltips från den nordamerikanska hockeyligan. Till vardags bloggar han om NHL på Nyheter24.

I natt väljer han att satsa sina pengar på en underdog men säkrar upp med en dubbelchans vilket ger vinst även vid kryss efter tre perioder.

Colorado Avalanche – Edmonton Oilers

Speltips: Dubbelchans, X2
Odds: 1,75 @ Fonbet

Colorado är givetvis favoriter på hemmaplan men jag tror Edmonton har riktigt goda chanser att få med sig minst en poäng från nattens drabbning. Man kommer till nattens bortamatch med gott självförtroende vilket är extra viktigt för ett så här pass ungt lag efter tre raka segrar mot riktigt tunga motståndare. Rangers, Vancouver och Washington har alla förlorat mot Edmonton den senaste veckan och man har bara släppt in tre mål på dessa matcher.

Colorado föll nu senast men har vunnit sex av deras nio matcher den här säsongen men man har förlorat båda hemmamatcherna man spelat och dessutom endast bjudit hemmapubliken på ett mål den här säsongen.

Noterbart är även att Edmonton inte släppt in ett mål i numerärt underläge på de sex senaste matcherna och jag tror att man
kommer gnugga till sig minst en poäng i natt mot hemmasvaga Colorado som bara vunnit sex av sina 28 senaste hemmamatcher.

Noterbart är även att Colorado förlorat fyra av de sex senaste matcherna där spelbolagen sett dem som favoriter.