England-Sverige: Här är marknadens bästa odds!

Sverige möter England på Wembley Stadium i London och de båda lagen kommer till start med väldigt olika förutsättningar. England slog världsmästarna Spanien i lördags och har hyllats som hjältar. Sverige svarade för en medioker insats mot ärkerivalen Danmark och laget har kritiserats ganska hårt i media. Engelsmännen är klara favoriter hos spelbolagen – och vi har givetvis letat rätt på de bästa oddsen!

I England förväntar sig de flesta att Sverige ska bli en munsbit som det stjärnspäckade engelska laget ska kunna avfärda utan några större problem. England har gått obesegrade genom hela EM-kvalet, även om motståndet i gruppen kanske inte var det allra tuffaste. Det är trots allt ett imponerande facit och det är ingen tvekan om att det är ett bra lag vi möter – segern mot de regerande världsmästarna är givetvis ett kvitto på det.

Jag tror inte att spelarna i det engelska landslaget drar några större växlar på segern mot världsmästarna, även om det naturligtvis stärker självförtroendet. Däremot innebar segern att den engelska pressen och befolkningen har skruvat upp förväntningarna ett rejält hack.

Mot Spanien backade det engelska laget hem och lät spanjorerna ha ett väldigt högt bollinnehav, något som inte lär upprepa sig mot Sverige. Vi kan förvänta oss ett betydligt aggressivare och offensivare England och Capello kommer att vilja föra matchen.

För Sverige är matchen mycket betydelsefull och ytterligare en svag insats skulle ge många obehagliga frågetecken för Hamrén. En bra insats däremot, skulle ge den arbetsro och det självförtroende som är så viktig inför ett stort mästerskap.

Startelvan

Andreas Isaksson är tillbaka mellan stolparna och framför honom är det på senare år bofasta mittbacksparet Olof Mellberg och Daniel Majstorovic åter intakt. Ytterbackar är Mikael Lustig och Martin Olsson. På femmannamittfältet mönstrar Hamrén Kim Källström, Pontus Wernblom, Johan Elmander, Rasmus Elm och Sebastian Larsson. Längst fram – så klart – Zlatan Ibrahimovic.

England är väldigt klara favoriter hos spelbolagen och det är kanske inte så konstigt med tanke på resultaten från helgens landskamper. Ettan går just nu att spela till som bäst 1,75 gånger pengarna, medan den som tror att Sverige kan överaska kan hitta betydligt högre odds än så. Krysset ger i skrivande stund 3,70 gånger pengarna medan en svensk seger står i en bra bit över 5 gånger insatsen.

ENGLAND-SVERIGE

Bäst odds just nu:
1: 1,75 hos Unibet
x: 3,70 hos Bwin
2: 5,28 hos Betfair

Vilken kanal sänder England-Sverige?

Matchen visas på TV4 Sport och startar kl. 21.00.