Helsingborg-Kalmar FF: Odds på cupfinalen

Svenska mästarna Helsingborg har idag chansen att ta ytterligare en titel, nämligen den i Svenska cupen. För moståndet står Kalmar FF som slutade på åttonde plats i den allsvenska tabellen. HIF är av naturliga anledningar ganska klara favoriter om man tittar på oddsen, men cupfinaler som avgörs i ett enda möte är alltid ovissa. Kryssläge?

Kalmar tog sig till final genom att i en riktig rysare besegra IFK Göteborg efter förlängning. Helsingborg hade en något enklare resa då de i sin semifinal besegrade Örebro med 3-1.

Lagen har mötts två gånger i årets allsvenska och Helsingborg har vunnit båda matcherna. 1-0 i maj hemma på Olympia och 2-1 i juli på Guldfågeln arena i Kalmar. Inga skador har rapporterats och båda lagen verkar komma till start med bästa tänkbara laguppställning.

HIF är klara favoriter hos spelbolagen och kan spelas till som bäst 1,85. Kalmar FF slår helt klart ur underläge, vilket inte behöver vara någon nackdel för smålänningarna. Ingen förväntar sig att de ska vinna och de kan spela helt utan press. Tror du att KFF kan skrälla? Ja då kan du hämta ut en knapp femhundring på 100 satsade kronor i händelse av kalmarseger.

HELSINGBORG-KALMAR FF

Bäst odds just nu
1: 1,85 hos Expekt
x: 3,50 hos Bet365
2: 4,60 hos Bet24

Vilken kanal visar cupfinalen?

Matchen startar kl. 15.30 på Olympia i Helsingborg och visas på TV4.