Milan-Barcelona: Odds och speltips

Milan-Barcelona är kanske den hetaste matchen i hela Champions leagues gruppspel. Zlatan ställs mot sina gamla lagkamrater i Barca och det kommer att bli ett laddat möte. Barcelona är storfavoriter, men den som tror på Milan kan vänta sig fin utdelning om italienarna skulle lyckas med det otroliga.

Milan-BarcelonaIntresset kring matchen är väldigt stort, inte minst här i Sverige. Även om det är ett intressant möte i sig så har Zlatans nyutkomna bok och osämja med ”Filosofen” Guardiola givetvis bidragit till att ytterligare piska upp stämningen inför matchen.

Milan ligger trea i Serie A och har kommit igång bra efter den dåliga starten. Ett målsnitt på strax över 2,0 är bäst i ligan, men det defensiva facitet är inte fullt lika imponerande. Med 14 insläppta mål på 11 matcher ligger Milan först på 12 plats i antal insläppta mål – en brist som kan bli mycket dyrbar när man möter ett lag som Barcelona.

Genrepet i helgen mot Fiorentina slutade 0-0, men det är nog en inte allt för vågad gissning att fokus hos milanspelarna redan då låg på kvällens CL-fight.

Barcelona är obesegrade i la Liga, men ligger trots det ”bara” på andra plats i tabellen. Fyra oavgjorda matcher innebär att man är tre poäng efter Real Madrid som toppar ligan på 31 poäng efter 12 spelade omgångar. Barca och Real är ju i vanlig ordning överlägsna och även om glappet ner till trean Valencia bara är fyra poäng så har de båda giganterna gjort mer än dubbelt så många mål som närmaste konkurrent. Barcelona har ett målsnitt framåt på över tre mål per match.

Mötet lagen emellan i september slutade 2-2 efter att Milan kvitterat på övertid genom Thiago Silva. Zlatan Ibrahimovic deltog inte i den matchen på grund av skada.

Läget i gruppen

Barcelona är redan klara för avancemang och i praktiken även Milan. Under strecket gör Bate Borisov och Viktoria Plzen upp om vilka som ska knipa tredjeplatsen och få spela vidare i Europa league.

1 Barcelona   4 3 1 0 13-2  10
2 Milan     4 2 2 0  7-3  8
-------------------------------------- 
3 Bate Borisov  4 0 2 2  2-9  2
4 Viktoria Plzen 4 0 1 3  1-9  1

Barcelona är storfavoriter hos spelbolagen och kan för tillfället spelas till omkring 1,80 gånger insatsen. Krysset ger lite knappt fyra gånger pengarna medan seger för Milan betalar hela fem gånger insatsen. Vi tror dock på favoritseger på San Siro idag och dagens speltips blir att gå in med medelinsats på Barcelona. Trots att de redan är klara för slutspelet misstänker vi att Pep inte gärna ser att sina stjärnor går på halvfart i kväll…

MILAN-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 5,00 hos Unibet
x: 3,75 hos Betfair
2: 1,80 hos Bet365

Vilken kanal visar Milan-Barcelona?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat Fotboll, Viasat HD och även på Viasat 3D.