Napoli-Manchester City: Odds och speltips

Till kvällens höjdpunkt i Champions League korar vi matchen i Neapel mellan Napoli och Manchester City. Efter en ganska dålig inledning på CL-spelet har Manchester City nu fått upp ångan ordentligt och seger ikväll innebär att slutspelsplatsen är säkrad för Europas kanske hetaste lag för tillfället.

Napoli skulle verkligen behöva tre poäng ikväll för att drömmen om slutspel på allvar ska leva vidare. Hoppet finns visserligen kvar vid ett oavgjort resultat, men vid förlust får italienarna rikta in sig på fortsatt spel i Europa League. Napoli ligger i skrivande stund sjua i Serie A med sju poäng upp till serieledande Juventus. Det som är lite anmärkningsvärt är att laget bara släppt in sju mål efter tio omgångar – ett imponerande facit. Frågan är om Napolis uppenbarligen starka defensiv kan stå emot Citys enormt starka offensiva krafter.

Manchester City leder Premier League och är det enda laget där som fortfarande är obesegrade. City har gjort överlägset flest mål och har även släppt in minst. Målskillnaden 42-11 efter 12 omgångar talar sitt tydliga språk – Manchester City är outstanding i England just nu och troligen är det väldigt få lag i Europa som når upp i samma standard som Mancinis stjärnspäckade gäng för tillfället.

Läget i gruppen

Bayern München leder gruppen och är i praktiken klara för slutspel. Napoli kan fortfarande knipa en slutspelsplats under förutsättning att de inte förlorar mot Machester City ikväll. Allt talar dock för att Bayern och Manchester City tar slutspelsplatserna i gruppen. Villarreal är sedan tidigare avsågade och kan inte nå slutspel.

1 Bayern München  4 3 1 0 8-3 10
2 Manchester City 4 2 1 1 6-4 7
---------------------------------
3 Napoli      4 1 2 1 6-5 5
4 Villarreal    4 0 0 4 1-9 0

Manchester City är ganska klara favoriter men kan ändå spelas till omkring två gånger pengarna. Om du tror att Napoli kan hota City på sin hemmaplan kan du hitta odds som är uppe och nosar på fyra gånger pengarna.

Speltips

Vi tror att Manchester City kommer att ta chansen att säkra avancemanget ikväll och går in med medelinsats på tvåan. Över 90 minuter tror vi inte att hemmalaget kan freda sitt eget straffområde och ett formstarkt City tar hem det här relativt enkelt.

NAPOLI-MANCHESTER CITY

Bäst odds just nu:
1: 3,80 hos Bet365
x: 3,5o hos Betclic
2: 2,00 hos Bet365

Vilken kanal visar Napoli-Manchester City?

Matchen visas på Viasat fotboll och startar kl. 20.45. Om du kan se HD-kanaler kan du även njuta av matchen på Viasat HD.