NHL-tipset: Mäkitalo spår målrikt i Kanada

Thank god it´s friday! Vår ständige fredagsgäst Thomas Mäkitalo är tillbaka och levererar ett rykande färskt speltips från världens bästa hockeyliga. Gillar du Mäkitalos gästspel? Ja då rekommenderar vi att du följer hans nhl-blogg, där du så gott som dagligen får rapporter från den nordamerikanska hockeyn.

I natt har han tagit sikte på den helkanadensiska mötet mellan Ottawa och Montreal – och han tror på en målrik historia.

Ottawa Senators – Montreal Canadiens

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,05 @ Bet365

Ottawa har startat säsongen starkt men defensiven är långt från deras starka sida. Man har släppt in flest mål i ligan samtidigt som bara två lag gjort fler mål än laget från huvudstaden – en ekvation som brukar betyda överspel.

Till exempel har sju av lagets tio senaste hemmamatcher gått över spelbolagens lina och man har på sina tio senaste totalt ett mäktigt snitt av 6,6 mål i snitt per match.

Montreal brukar vara tätare och deras snitt ligger på 5,3 mål per match men med backar som Erik Karlsson på isen borde det bli betydligt fler mål. Just det faktum att Montreal bara spelat över linan i fem av sina tio senaste gör att många bolag erbjuder över två gånger pengarna här vilket är ett givet spel med tanke på att de möter Ottawa.