Fredagens NHL-tips

Hockeytipsen från NHL har blivit en kär fredagstradition här på spelkanalen och denna historiska fredag (11-11-11) är inget undantag. Det kommer bli en högintressant match i Pittsburgh i natt.

– Helt otroligt att Viasat inte väljer att sända när NHL:s just nu två bästa lag möter varandra en fredag, speciellt med tanke på svenskarna i Dallas, säger Thomas Mäkitalo vår NHL-expert.

Pittsburgh Penguins – Dallas Stars

Speltips: Dubbelchans, X2
Odds: 1,68 @ Fonbet

Det är tabellettan Dallas Stars (11 vinster på 14 matcher) som gästar tvåan Pittsburgh (nio vinster på 15 matcher) och jag tror att gästerna får med sig minst en poäng.

Dallas är att lag som jobbar extremt hårt och som verkligen tror på sig själva. Nattens match är den tredje under den här roadtripen och de har vunnit de två tidigare matcherna med 5-2 och på de tre senaste matcherna har man gjort hela 17 mål.

Pittsburgh vänder hemåt igen efter en tre matcher lång roadtrip som inleddes med två förluster men avslutades med en straffseger mot LA Kings. Det har även varit extremt mycket surr runt om i ligan om Sidney Crosby skulle göra comeback i natt men just nu pekar allt på att så inte är fallet vilket givetvis kan få en psykologisk effekt på spelarna i Pittsburgh som kanske trodde att deras stora stjärna skulle komma tillbaka och hjälpa dem.

Hela tre av Pittsburghs fyra senaste matcher har gått till förlängning och jag tror det kan bli tight även i natt vilket är anledningen till dubbelchansen vilket ger utdelning även vid kryss efter tre perioder.

Noterbart är även att Pittsburgh endast vunnit tre av sex hemmamatcher den här säsongen under ordinarie matchtid och att sex av lagets 15 matcher gått till förlängning totalt.