AIK-Djurgården: Odds på kvällens hockeyderby

Med lite drygt halva elitserien spelad så ligger de båda stockholmsklubbarna AIK och Djurgården lite illa till, båda med 41 poäng. AIK ligger i skrivande stund på åttånde plats och innehar just nu den sista slutspelsplatsen, medan Djurgården ligger tia.

Striden kring strecken är extremt jämn så här långt. Åttan AIK, nian Modo, tian Djurgården och elvan Växjö har alla lika många poäng. Intresset är som vanligt uppskruvat inför derbymatcherna och det är hemmalaget AIK som är favoriter hos spelbolagen.

SE AIK-DJURGÅRDEN DIREKT I DIN DATOR
Csports erbjuder högkvalitativ livestreaming från Elitserien. Missa inte årets sista derby – dessutom hittar du ett stort utbud av fotboll och andra sporter. Köp enstaka matcher, klippkort eller månadsabonnemang!

Djurgården svarade för en ordentlig djupdykning i senast omgången. Serieledande Skelleftå vann med hela 8-1 och förnedringen var total. Innan dess hade dock DIF tre raka matcher utan förlust och kvällens drabbning lär visa om det var en tillfällig dipp eller början på en längre negativ trend uppe i Skellefteå senast.

AIK ledde elitserien efter fem omgångar, men sedan dess har det gått mest utför, även om vi kan skönja en viss uppryckning den senaste tiden. Det blev seger senast mot Luleå, men AIK kan nog inte vänta sig en fullt lika enkel resa som i senaste derbyt då Gnaget slog Djurgården med hela 5-0.

Lagen har möts två gånger den här säsongen och har vunnit varsin. Det står som sagt mycket på spel och varje poäng i den extremt jämna bottenstriden är mycket viktig.

AIK-DJURGÅRDEN

Bäst odds just nu
1: 2,15 hos Bet365
x: 4,15 hos Bet24
2: 3,00 hos Unibet

Vilken kanal visar AIK-Djurgården?

Matchen startar kl. 18.55 och visas på Canal+ Sport 1. Du kan också följa den via livestreaming på Csports.se.