Chelsea-Manchester City: Odds och speltips

Måndagar är normalt sett ganska trista speldagar, men den här måndagen verkar vara undantaget som bekräftar regeln. I Premier League är det nämligen dags för en riktig höjdarmatch. Chelsea tar emot serieledande Manchester City hemma på Stamford Bridge och det är faktisk hemmalaget som är favoriter hos spelbolagen.

Chelsea ligger på femte plats i Premier League och jagas bakifrån av närmast Liverpool och Newcastle. De regerande mästarna har hela 10 poäng upp till serieledande City, en situation som nog inte många hade förutspått innan säsongsstarten. Chelsea har gjort 19 mål på sju hemmamatcher, vilket motsvarar ett snitt på ca 2,7 mål per match. Det ska jämföras med 1,6 insläppta mål per match i snitt på hemmaplan.

Chelsea har två raka 3-0-segrar i ligan och slog ju även Valencia med 3-0 i den sista gruppspelsomgången i Champions League. Noterbart är också att Didier Drogba har vaknat till liv och förutom de två målen mot Valencia hittade även ivorianen nätet i senaste ligamatchen mot Newcastle.

Efter 14 spelade omgångar är Manchester City det enda obesegrade laget i hela ligan. De enda poängförlusterna har i kommit i de oavgjorda matcherna mot Liverpool respektive Fulham. Laget gör i genomsnitt över tre mål per match – både på bortaplan och hemmahemmaplan. Tittar man på insläppta mål så ligger snittet en bra bit under 1 mål per match på hemmaplan, medan det på bortaplan ligger strax över ett (9 insläppta mål på sju bortamatcher).

Efter uttåget ur Champions League förra veckan lär Manchester City lägga allt fokus på Premier League. Jag tvekar på att satsningen i Europa league kommer att bli speciellt ambitiös, möjligen med undantag av ett eventuellt manchesterderby. Många har pratat om att fiaskot i Champions League kan komma att ge en negativ effekt även i ligaspelet. Jag känner mig ytterst tveksam till det, och tror istället att det kan fungera som ytterligare tändvätska för Mancinis miljardbygge.

Chelsea är kanske något överraskande oddsmässiga favoriter i den här matchen. Ettan går just nu att spela till strax under 2,50, medan tvåan står i hela tre gånger pengarna. Den som tror på kryss mellan giganterna kan hitta odds uppemot 3,50.

CHELSEA-MANCHESTER CITY

Bäst odds just nu
1: 2,45 hos Bet24
x: 3,40 hos Bet365
2: 3,00 hos Expekt

Vårt speltips: Manchester City åkte ur Champions League i förra veckan och jag tror att de är ganska sugna på att visa omvärlden vad de kan. Därför tycker vi att 3,00 som tvåan i skrivande stund står i är ett odds som bör synas. Vi går in med strax under medelinsats på Manchester City.

Vilken kanal visar Chelsea-Manchester City?

Matchen startar kl. 21.00 och visas på Viasat Fotboll. Viasat har rättigheterna till både Premier League och Champions League i Sverige. Besök viasatsport.se för information om priser och kanalpaket.