Tottenham-Chelsea: Marknadens bästa odds

I kväll är det dags för superhett londonderby när Tottenham tar emot Chelsea hemma på White Hart Lane. Båda lagen ligger bra till i tabellen och framför allt Tottenham kan på allvar haka på de båda manchesterlagen i toppen om det blir tre poäng.

Tottenham förlorade sin hemmapremiär i augusti med hela 1-5 mot Manchester City. Därefter har de tagit sex raka segrar på hemmaplan och bara släppt in två mål – ett mycket imponerande defensivt facit, speciellt med tanke på den närmast katastrofala inledningen.

Innan förlusten mot Stoke den 11 december hade Tottenham sex raka vinster och hela elva raka matcher utan förlust. I senaste omgången blev det seger mot Sebastian Larssons Sunderland med 1-0 efter avgörande mål av inbytte Pavlyochenko tidigt i den andra halvleken.

Det är tydligt att vi ser ett Spurs i medvind den här säsongen. 1-8 i målskillnad och 0 poäng efter två omgångar kan få vilket lag som helst att börja fundera, men Tottenham fokuserade och har sedan dess svarat för en mycket stark säsong, åtminstone i Premier League. I Europa League missade man ju som bekant slutspelet med knapp marginal – det är dock tydligt att ligan är Redknapps huvudsakliga fokus den här säsongen.

Chelsea har smugit med strax bakom topplagen och har i stort sett hela säsongen pendlat mellan tredje och femte plats. Linjen mellan succé och fiasko är hårfin och femteplatsen som innebär missad Champions Leagueplats måste till varje pris undvikas. Arsenal och Liverpool nosar bakifrån och tre poäng skulle ge Chelsea lite andrum, samtidigt som luckan upp till topplagen plötsligt skulle kännas lite mindre.

Chelsea har bara släppt in ett mål i snitt per match på bortaplan den här säsongen. Det är näst bäst i ligan; bara Manchester United är bättre. På åtta bortamatcher har det blivit 4 vinster, 2 oavgjorda och två förluster. Med 14 inspelade poäng är Chelsea det femte bästa bortalaget i ligan så här långt in i Premier League-säsongen.

Det här är som ni förstår en nyckelmatch för båda lagen och det är tre mycket viktiga poäng som står på spel. Oddsen svänger fram och tillbaka och spelbolagen är inte helt överens om vilka som egentligen är favoriter i den här matchen. Både ettan och tvåan går att spela till omkring 2,70 gånger insatsen och krysset är uppe och nosar på 3,50.

TOTTENHAM-CHELSEA

Bäst odds just nu
1: 2,60 hos Bet365
x: 3,42 hos Betfair
2: 2,75 hos Betsson

Vilken kanal sänder Tottenham-Chelsea?

Matchen startar kl. 21.00 och visas på Visasat Fotboll och Viasat Fotboll HD.