Veckans NHL-tips med Thomas Mäkitalo

Äntligen fredag, och det betyder i vanlig ordning att vår NHL-expert Thomas Mäkitalo är tillbaka med ännu ett speltips från den transatlantiska hockeyn. Thomas blogger tillvardags om NHL på Nyheter24, men varje vecka gör han ett exklusivt inhopp här på spelkanalen.

Idag har han analyserat nattens match mellan Buffalo och Florida och han tror på en tight match.

Förra veckan tipsade Thomas om att spela under 5,5 mål på Buffalo. Då mötte man New York Islanders och matchen slutade 2-1. I natt ställs man mot Florida Panthers och det gör man efter en tung 5-4 förlust hemma mot Philadelphia Flyers.

Buffalo Sabres – Florida Panthers

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,80 hos Bwin

Innan den matchen hade man tre raka under den satta linan och vanligtvis brukar defensivt skickliga lag få en reaktion efter att man släppt in 4,5 eller 6 mål senast. Vanligtvis brukar man stänga igen så gott det bara går för att samma sak inte ska upprepa sig.

Gästande Florida slog formstarka Boston med 2-0 på bortaplan nu senast och tre av lagets fyra senaste på bortaplan har gått under fyra mål.

När lagen har mött varandra tidigare har det ofta varit tighta målsnåla matcher. Även där har tre av de fyra senaste gått under linan.

Precis som sist jag tipsade om Buffalo har man riktigt stabila målvakter och även Florida har helt okej målvakter som borde kunna hålla nere siffrorna.