Veckans NHL-tips med Thomas Mäkitalo

9 december, 2011

Äntligen fredag, och det betyder i vanlig ordning att vår NHL-expert Thomas Mäkitalo är tillbaka med ännu ett speltips från den transatlantiska hockeyn. Thomas blogger tillvardags om NHL på Nyheter24, men varje vecka gör han ett exklusivt inhopp här på spelkanalen.

Idag har han analyserat nattens match mellan Buffalo och Florida och han tror på en tight match.

Förra veckan tipsade Thomas om att spela under 5,5 mål på Buffalo. Då mötte man New York Islanders och matchen slutade 2-1. I natt ställs man mot Florida Panthers och det gör man efter en tung 5-4 förlust hemma mot Philadelphia Flyers.

Buffalo Sabres – Florida Panthers

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,80 hos Bwin

Innan den matchen hade man tre raka under den satta linan och vanligtvis brukar defensivt skickliga lag få en reaktion efter att man släppt in 4,5 eller 6 mål senast. Vanligtvis brukar man stänga igen så gott det bara går för att samma sak inte ska upprepa sig.

Gästande Florida slog formstarka Boston med 2-0 på bortaplan nu senast och tre av lagets fyra senaste på bortaplan har gått under fyra mål.

När lagen har mött varandra tidigare har det ofta varit tighta målsnåla matcher. Även där har tre av de fyra senaste gått under linan.

Precis som sist jag tipsade om Buffalo har man riktigt stabila målvakter och även Florida har helt okej målvakter som borde kunna hålla nere siffrorna.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.