Veckans NHL!

Det är helg och alla spelkanalens läsare vet vid det här laget vad det innebär. Vår NHL-expert Thomas Mäkitalo är tillbaka med ännu ett speltips från världens bästa hockeyliga. Håll tillgodo!

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks

Speltips: 1 inkl OT/SO
Odds: 1,68 @ Pinnacle

Winnipeg spelade fruktansvärt dåligt i början av säsongen men nu har man börjat vinna och faktiskt klättrat lite i tabellen. Man har vunnit sex av de tio senaste, bara två andra lag i öst har vunnit fler än sex de senaste tio. Faktum är att laget ligger tre poäng från den sista slutspelsplatsen och mot svaga Anaheim på hemmaplan ska det bli två poäng.

Anaheim föll nu senast borta mot Chicago med 4-1 och har bara vunnit tre av de senaste tio matcherna och på bortaplan har men hela tio raka förluster. Senast man fick med sig två poäng från bortaplan var den 27:e oktober då man slog Minnesota med 3-2.

Winnpieg föll nu sist mot formstarka Washington med 1-0 och som vanligt ser jag det snarare som en positiv sak då  det ofta får formstarka lag att vakna till och skärpa sig inför nästa omgång. Innan den förlusten hade man vunnit fem av sex matcher och var glödheta. På hemmaplan brukar man dessutom vara ganska täta, man har endast släppt in sju mål på de sex senaste hemmamatcherna.