Leksand-Mora: Här är oddsen på ”Slaget om Siljan”

I kväll spelas flera matcher i Elitserien men dagens hetaste match hittar vi i hockeyallsvenskan. Givetvis talar vi om det klassiska daladerbyt Leksand-Mora, där hemmalaget enligt spelbolagen är ganska klara favoriter.

Klassiska Leksand engagerar alltid. Laget har fans över hela Sverige och många är de som hoppas att leksingarna inom en inte allt för avlägsen framtid ska få göra comeback i den högsta serien. Just nu innehar Leksand den tredje och sista direktplatsen till kvalserien, men jagande Västerås är bara tre poäng efter.

Leksand har två raka förluster, senast mot serieledande Örebro och dessförinnan mot bottenlaget Sundsvall. Innan matchen mot Sundsvall hade laget fem raka vinster, så det är svårt att bedöma om vi befinner oss i en dalande trend eller om bottennappet bara var en tillfällig reaktion. Den knappa förlusten mot Örebro, där man faktiskt hade ledningen efter två perioder, tyder dock på det sistnämnda.

Mora ligger just nu på en sjätteplats i hockeyallsvenskan och är inne i en mycket stark period. De har åtta raka vinster och slog senast Tingsryd med 5-4 i en målrik historia på hemmaplan.

Lagen har mötts tre gånger den här säsongen. Det första mötet vann Mora på hemmaplan, men senad har Leksand tagit två raka segrar. Senaste mötet spelades den 6 december och då vann Leksand med 2-0, båda målen gjorda i den första perioden. Som vanligt i den här typen av matcher (derbyn), ska man inte stirra sig blind på formkurvor och statistik, då det är mycket annat som spelar in, men vi ska ändå kika på några intressanta siffror.

Leksand…

  • vinner 63 procent av sina hemmamatcher
  • gör i snitt 2,6 mål per match
  • släpper i snitt in 1,95 mål per match
Mora…
  • vinner 50 procent av sina bortamatcher
  • gör 3,2 mål i snitt per match
  • släpper in 2,8 mål per match
Hemmalaget Leksand är ganska klara favoriter hos spelbolagen och spelet går att hitta till strax över 1,80 gånger pengarna, medan ett spel på Mora i skrivande stund ger över 3,50.

LEKSAND-MORA

Bäst odds just nu
1: 1,82 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)
x: 4,65 hos Expekt
2: 3,52 hos Betfair

Vilken kanal visar Leksand-Mora?

Matchen startar kl. 19.00 och visas på TV10 samt på Viasat Hockey.