Leksand-Mora: Här är oddsen på “Slaget om Siljan”

27 januari, 2012

I kväll spelas flera matcher i Elitserien men dagens hetaste match hittar vi i hockeyallsvenskan. Givetvis talar vi om det klassiska daladerbyt Leksand-Mora, där hemmalaget enligt spelbolagen är ganska klara favoriter.

Klassiska Leksand engagerar alltid. Laget har fans över hela Sverige och många är de som hoppas att leksingarna inom en inte allt för avlägsen framtid ska få göra comeback i den högsta serien. Just nu innehar Leksand den tredje och sista direktplatsen till kvalserien, men jagande Västerås är bara tre poäng efter.

Leksand har två raka förluster, senast mot serieledande Örebro och dessförinnan mot bottenlaget Sundsvall. Innan matchen mot Sundsvall hade laget fem raka vinster, så det är svårt att bedöma om vi befinner oss i en dalande trend eller om bottennappet bara var en tillfällig reaktion. Den knappa förlusten mot Örebro, där man faktiskt hade ledningen efter två perioder, tyder dock på det sistnämnda.

Mora ligger just nu på en sjätteplats i hockeyallsvenskan och är inne i en mycket stark period. De har åtta raka vinster och slog senast Tingsryd med 5-4 i en målrik historia på hemmaplan.

Lagen har mötts tre gånger den här säsongen. Det första mötet vann Mora på hemmaplan, men senad har Leksand tagit två raka segrar. Senaste mötet spelades den 6 december och då vann Leksand med 2-0, båda målen gjorda i den första perioden. Som vanligt i den här typen av matcher (derbyn), ska man inte stirra sig blind på formkurvor och statistik, då det är mycket annat som spelar in, men vi ska ändå kika på några intressanta siffror.

Leksand…

  • vinner 63 procent av sina hemmamatcher
  • gör i snitt 2,6 mål per match
  • släpper i snitt in 1,95 mål per match
Mora…
  • vinner 50 procent av sina bortamatcher
  • gör 3,2 mål i snitt per match
  • släpper in 2,8 mål per match
Hemmalaget Leksand är ganska klara favoriter hos spelbolagen och spelet går att hitta till strax över 1,80 gånger pengarna, medan ett spel på Mora i skrivande stund ger över 3,50.

LEKSAND-MORA

Bäst odds just nu
1: 1,82 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)
x: 4,65 hos Expekt
2: 3,52 hos Betfair

Vilken kanal visar Leksand-Mora?

Matchen startar kl. 19.00 och visas på TV10 samt på Viasat Hockey.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.