Liverpool-Manchester City: Odds och speltips på ligacupmötet

Det är en riktigt trevlig cuponsdag i fotbollseuropa idag. Förutom el Clasico i Spanien så blir det också toppmatcher i både England och Italien. Vi har kikat närmare på Liverpool-Manchester City, returmötet i Carling Cups semifinal. Enligt spelbolagen är detta en oviss historia och favoritskapet varierar, beroende på vilket bolags oddssättare man frågar.

Liverpool vann det första mötet på bortaplan och har nu alltså ett bra utgångsläge inför returen. Samtidigt är en 1-0-ledning bräcklig, och inget man kan luta sig mot när matchen väl är igång. Liverpool svarade för en svag insats i ligan senast, då det blev förlust mot bottenlaget Bolton med klara 3-1. I matchen innan blev det oavgjort mot Stoke (0-0), och alla minns säkert 3-0-förlusten mot just Manchester City dessförinnan. De knackliga resultaten i ligan den senaste tiden gör att Liverpool just nu ligger på sjunde plats, och alltså i nuläget inte har någon plats i nästa års europaspel.

Manchester City leder ju Premier League och har, efter en kort down-period, rest sig igen och ståtar nu med tre raka segrar. Senast blev det knapp vinst mot toppkollegan Tottenham efter en närmast osannolikt spännande avslutning. Mario Balotelli avgjorde på straff i matchminut 95, efter att City tappat en 2-0-ledning i den andra halvleken.

Vi bedömer Manchester Citys segerchanser som ganska goda i den här matchen. Liverpool har inte visat upp något bra spel den senaste tiden (bortsett från första cup-mötet) och de kan få svårt att stå emot City över 90 minuter. Manchini vill gärna nå cupfinalen på Wembley, med möjlighet till ytterligare en titel, och lär därför ställa bästa tillgängliga manskap på plan. Balotelli missar troligen matchen på grund av avstängning och Kompany är avstängd sedan tidigare. Ändå tror jag att City fixar det här, dessutom till ett attraktivt odds.

LIVERPOOL-MANCHESTER CITY

Bäst odds just nu
1: 2,70 hos Unibet och Betsson
x: 3,45 hos Betsson
2: 2,65 hos Nordicbet

Vårt speltips: Med tanke på Liverpools vacklande form tycker vi att 2,65 som tvåan ger just nu är ett bra spel. City måste vinna och jag tror att de gör det, trots bortaplan.

Vilken kanal visar Liverpool-Manchester City?

Matchen, som startar kl. 20.45 visas på Canal plus Sport 1. Har du inte tillgång till den kanalen kan du se matchen via livestreaming hos Bet365. Alla medlemmar som inte har noll kronor på sitt spelkonto kan se matchen helt gratis. Medlem blir du här.