Manchester City-Liverpool: Marknadens bästa odds!

Premier League har bjudit på ett par ordentliga skrällar i mellandagarna och senare i kväll är dags för ännu en högintressant match. Manchester City tar emot ett Liverpool i medvind och det ska bli mycket spännande att se om City kan resa sig efter chockförlusten tidigare i veckan? Ja, enligt spelbolagen är serieledarna klara favoriter till att ta tre viktiga poäng i toppstriden.

Liverpool levererade ett riktigt styrkebesked när de vände ett 0-1-underläge mot Newcastle i mellandagarna. Symboliskt viktigt var det också att comebackande lagkaptenen Steven Gerrard som byttes in i andra halvlek fick punktera matchen med sitt 3-1-mål efter att Craig Bellamy både kvitterat och gett Liverpool ledningen med 2-1.

Liverpool har nu fem raka matcher utan förlust och bortser man från plumpen i protokollet mot Fulham i början av december är sviten uppe i hela 14 förlustfria matcher. Även om det är en bra bit upp till den absoluta toppen så har laget ordentligt häng på en Champions League-plats, och den slitna klyschan att ”varje poäng är viktig” kan inte vara mer sann för Liverpool just nu.

Manchester City var obesegrade i 14 omgångar, men sviten spräcktes då av Chelsea. Efter det har City fått grus i maskineriet och den senaste tidens facit imponerar inte. 0-0 mot West Bromwich och 0-1 förlust mot Sunderland är resultat som Mancini definitivt inte hade kalkylerat med. Förlusten senast kom dessutom till på det mest knäckande sättet, då Sunderland avgjorde i den tredje övertidsminuten – dessutom från misstänkt offsideläge.

manchester city-liverpoolErbjudande från Bet365 – gratis livespel!
Placera ett spel på Manchester City-Liverpool innan avspark och när matchen startat lägger du ett valfritt livespel. Förlorar du livespelet får du pengarna tillbaka, upp till det högsta insatsbeloppet du har spelat före matchstart.
Mer information om erbjudandet på bet365.com

Det råder ingen tvekan om att Manchester City är ett riktigt, riktigt bra lag. Ingen kan med trovärdighet påstå något annat. Ett annat faktum är att det är ytterst svårt att prestera på absolut toppnivå under en hel säsong. Man får med det antalet matcher som topplagen idag avverkar på en säsong nästan räkna med att det förr eller senare kommer en liten svacka, och frågan är om det är en sådan som City är på väg in i.

Manchester City behöver ligatiteln, inte minst sedan den fiaskoartade insatsen i Champions League. Manchester United är uppe på samma poäng i ligan och vid poängtapp ikväll kan serieledningen vara ett minne blott. Vi vet sidan tidigare att kraven från ägaren är hårda, något som inte minst Sven-Göran Eriksson kan vittna om.

Lagen möttes senast i slutet av november och den matchen slutade 1-1 på Anfield Road efter att Liverpool nästan omedelbart kvitterat Citys ledningsmål i den första halvleken efter ett olyckligt självmål av bortalaget.

City är ganska klara favoriter hos spelbolagen och ett spel på Liverpool ger just nu hela 4,50 gånger insatsen, medan hemmaseger står i omkring ”dubbla degen”.

MANCHESTER CITY-LIVERPOOL

Bäst odds just nu
1: 1,95 hos Bet24
x: 3,80 hos Bet24
2: 4,50 hos Bet365

Vilken kanal visar Manchester City-Liverpool?

Matchen startar kl. 21.00 och visas på Viasat Fotboll. För kunder som har möjlighet att se HD-tv så visas matchen även på Viasat Fotboll HD.