Manchester City-Manchester United: Här är oddsen!

I eftermiddag möts Manchester City och Manchester United i FA-cupens tredje omgång. Som vanligt när det gäller de här derbyna är stämningen uppiskad och förväntningarna höga och inget av lagen lär vika ner sig frivilligt. Det är serieledande City som är favoriter hos samtliga spelbolag och vi ser fram emot ett riktigt sevärt prestigemöte.

Manchester City är obesegrade på hemmaplan i ligan den här säsongen och leder som bekant Premier League, tre poäng före just United. City är också det lag som gör mest mål i ligan och som släpper in minst. Unge målvakten Joe Hart hör till ligans absolut bästa och även om laget har ett bra försvar så är han en stor bidragade orsak till att City bara släppt in 16 mål på 20 spelade matcher.

City åkte på en svidande förlust mot Sunderland på nyårsdagen – 0-1 i matchminut 93. Det var många som trodde att Manchester City var på väg in i en formsvacka, men de reste sig fort och besegrade bara några dagar senare Liverpool med klara 3-0 på hemmaplan.

I City saknas Barry som är avstängd och Yaya Toré vilas inför de stundande afrikanska mästerskapen. Även Balotelli och Nasri otillgängliga, pga av skador.

United har två raka förluster i ligan, vilket i sig är en ovanlig företeelse. Vad som är än mer anmärkningsvärt är att förlusterna inte har kommit mot några topplag, utan mot Blackburn och Newcastle. Senast blev det stryk med hela 3-0 och att det kommit grus i Sir Alex´s maskineri råder det inte längre någon tvekan om.

FA-cupen kan vara Uniteds chans till en titel den här säsongen, även om de så klart fortfarande är med i racet om ligatiteln. I Champions League är de ju redan utslagna (vilket för övrigt även City är).

Senast lagen möttes formligen krossade lillebror City antagonisterna i United på själva Old Trafford. Matchen slutade 6-1, bland annat efter två mål av Mario Balotelli. Även om City är favoriter i dagens drabbning så lär United ha den här matchen i färskt minne och ganska angelägna om att bevara sin värdighet. Hur det än slutar så lär det bli kamp – i nittio minuter.

MANCHESTER CITY-MANCHESTER UNITED

Bäst odds just nu
1: 2,10 hos Bet24 (500 kr i bonus till nya kunder)
x: 3,70 hos Bet24
2: 3,95 hos Bet24

Vilken kanal visar Manchester City-Manchester United?

Matchens startar redan kl. 14.00 och visas på Viasat Fotboll.