Milan-Inter: Odds på kvällens milanoderby!

I kväll är det dags för hett Milanoderby! Zlatans Milan möter Inter och förutom de tre poängen som står på spel, är detta även ett prestigemöte av högsta rang. Vilka är bäst i stan? Spelbolagen håller Milan som favorit, men Inter kommer till spel med fem raka segrar. Hur spelar du?

Milan leder Serie A efter 17 spelade omgångar med tre måls bättre målskillnad än Juventus. Milan har gjort överlägset flest mål i ligan och har ett snitt på strax över två två mål framåt per match.

Zlatan är inne i ett riktigt målstim just nu och gör mål i stort sett i varje match. Han toppar skytteligan i Italien med 12 gjorda mål, tillsammans med Di Natale och Atalantas Denis.  Nuvarande målsviten är uppe i sex raka matcher.

Inter startade säsongen riktigt, riktigt dåligt och låg länge kring 15:e plats i tabellen. Den senaste tiden har de dock fått ordning på spelet ordentligt och har inför kvällens match fem raka segrar. Även om de totalt sett inte har gjort lika mycket mål som Milan så målskyttet lossnat ordentligt i de senaste matcherna. Tittar man på de tre senaste matcherna så har Inter 10-1 i målskillnad.

Det man bör tänka på inför ett derby är att formkurvor och statistik är av mindre betydelse än i vilken annan match som helst. Den här typen av matcher, med mycket känslor, prestige och ett publiktryck långt utöver det vanliga avgörs ofta i huvudet på spelarna. Starkast psyke och mest kyla – där har ni ingredienserna i segerreceptet i ett derby.

Milan har blivit ganska stora oddsmässiga favoriter i den här matchen, nästan lite väl stora kan jag tycka. Det mest spelvärda alternativet är definitivt tvåan. Inter är i mycket god form och över fyra gånger pengarna känns nästan som ett odds som bör testas. Den något mer defensiva spelaren kan givetvis kika på vad x2 ger, vilket också kan vara ett intressant alternativ.

MILAN-INTER

1: 2,17 hos Nordicbet
x: 3,40 hos Bet24
2: 4,15 hos Bet24 

Vilken kanal visar Milan-Inter?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på TV4 Sport.