Milan-Lazio: Odds på kvarten i Copa Italia

Just nu är cupspelet igång över hela Europa och i kväll är det dags för Zlatans Milan att ge sig in i elden, även om det verkar som Ibra själv kommer att starta på bänken. För motståndet står Lazio och på spel står en plats i Copa Italias semifinal där Juventus väntar.

Milan parkerar för närvarande på en andraplats i ligan, en poäng efter ledande Juventus. Med bara en förlust på de senaste 14 matcherna har Milan visat att de är ett av lagen som på allvar vill vara med och slåss om ligatiteln. Annars började säsongen ganska bedrövligt och det tog sju, åtta omgångar innan resan uppåt i tabellen startade. Som sämst låg Milan på 18:e plats i Serie A, men klättrade ända upp till serieledningen, en ledning som nu som sagt Juventus åtminstone tillfälligt har tagit över.

Zlatan har kommit igång ordentligt med målskyttet och delar i skrivande stund skytteligaledningen i Serie A med Udineses Antonio Di Natale. De båda har svarat för 14 fullträffar vardera. Senast mot Novara svarade svensken för två mål, varav det ena på en retfull klack i matchens absoluta slutskede.


Zlatans klackmål mot Novara, hans 14:e för säsongen.

Lazio har blandat bra och dåliga insatser den här säsongen men ligger ändå på en fin femteplats Serie A, och är alltså i nuläget kvalificerade för spel ute i Europa nästa säsong. Senast blev det stryk mot Inter med 2-1 på bortaplan och övriga resultat sedan nyår är en 2-0-vinst mot Atalanta och en chockförlust mot bottenlaget Siena med hela 4-0.

Lagen möttes senast i september förra året och den matchen slutade 2-2 efter att Milan hämtat upp ett 0-2 underläge på hemmaplan. Bland målskyttarna fanns en viss Ibrahimovic som svarade för Milans reducering till 1-2 i matchminut 29.

Milan är glasklara favoriter hos samtliga spelbolag och ettan står just nu i ca 1,85 gånger pengarna. Vi noterar att de fyra senaste gångerna de här lagen har mötts har det slutat med ett oavgjort resultat. Tror du den trenden håller i sig kan du lira krysset till lite drygt 3,50. Om du tror att Lazio kan överraska och slå Milan under ordinarie matchtid finns tvåan att hitta till nästa fem gånger insatsen.

MILAN-LAZIO

Bäst odds just nu:
1: 1,85 hos Unibet
x: 3,55 hos Bwin
2: 4,75 hos Bet24

Vilken kanal sänder Milan-Lazio?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på TV10.