Newcastle-Manchester United: Här är oddsen!

I kväll spelas två matcher i Premier League och den mest intressanta är utan tvekan Newcastle-Manchester United. City vann ju som bekant igår och satte på vis press på United, som nu är tre poäng efter i tabellen med en match mindre spelad. United är så klart stora favoriter om man kikar på oddsen, men det vill till att Sir Alex manskap prestera bättre än senast mot Blackburn, då det ju blev förlust med 2-3 hemma på Old Trafford.

Manchester United tappade serieledningen efter sju omgångar och ligger sedan dess tvåa i Premier League efter lokalkonkurrenten City. Avståndet är tre poäng, ett avstånd som United alltså kan täppa till genom att besegra Newcastle på bortaplan senare i kväll. United är det bästa bortalaget i serien och är faktiskt obesegrade efter 9 spelade bortamatcher.

Förlusten mot Blackburn senast var ett trendbrott. Dessförinnan hade United fem raka segrar med den sammanlagda målskillnaden 17-1. Kvällens match får alltså visa om det var en olycksfall i arbetet eller om lagmaskinen Manchester United på allvar har fått grus i maskineriet. Manchester City reste sig igår efter en chockförlust och nu är United piskade att göra detsamma.

Newcastle ligger på sjunde plats i tabellen, alldeles utanför europaplatserna. Efter en mycket fin inledning på säsongen, då man som bäst var uppe på en tredjeplats i ligan, har det dock gått lite tyngre för laget de senaste omgångarna. På de senaste åtta omgångarna har det bara blivit en enda vinst, och den kom mot tabelljumbon Bolton på annandag jul.

Lagets stora utropstecken den här säsongen är Demba Ba som i perioder fullkomligt har öst in mål. 14 mål har det blivit så här långt, vilket placerar honom på tredje plats i skytteligan.

Manchester United är storfavoriter hos spelbolagen allt annat än en tvåa i den här matchen betraktas som en skräll. Ett spel på Newcastle ger nästan sex gånger pengarna, vilket tydligt visar hur oddssättarna bedömer hemmalagets chanser i kväll.

NEWCASTLE-MANCHESTER UNITED

Bäst odds just nu
1: 5,70 hos Bet24
x: 4,15 hos Bet24
2: 1,70 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)

Vilken kanal visar Newcastle-Manchester United?

Matchen startar kl. 21.00 och visas på Viasat Fotboll. Om du kan se HD-kanaler finns också möjlighet att se matchen på Viasat Fotboll HD.