Speltips från NHL: Mäkitalo tror på Montreal!

Fredag betyder hockey här på spelkanalen och som vanligt är det Thomas Mäkitalo, mannen bakom spelbloggare.se som svarar för speltipset. Thomas bloggar om NHL på Nyheter24 och följer den transatlantiska ishockeyn dagligen. I dag bjuder han på ett speltips på matchen Pittsburg-Montreal.

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens

Speltips: Montreal +0,5 mål
Odds: 1,91 @ Pinnacle

Pittsburgh har vaknat efter en tuff period. Efter sex raka förluster hittade man tillbaka till sitt vinnande spel och har nu fyra raka segrar bakom sig. Nu senast slog man New York Rangers som toppar den östra konferensen med 4-1 på bortaplan.

Nu låter det kanske som att jag tror att Pittsburgh ska ta hem det här men en urladdning som den mot Rangers tar på krafterna och den matchen spelades igår. Att de spelade igår betyder förmodligen även att Brent Johnson får chansen i målet i stället för Marc-Andre Fleury som stod igår. Med Johnson i målet har man bara vunnit två av nio matcher och han släpper in 3,47 mål i snitt per match.

Jämför det med Fleury med 23 segrar på 39 matcher och ett snitt på 2,2 mål per match.

Montreal har haft en dag mer att vila och det kan bli avgörande även om de just nu har sämre form. Noterbart är att även Montréal slog Rangers nu i veckan med just 4-1.

Ser man till interna möten har faktiskt Montréal vunnit tre av de fyra senaste matcherna nere i Pittsburgh.

Vi chansar och testar underdogen som vi får till ett riktigt bra odds.