Odds på kvällens el Clásico!

25 januari, 2012

Det är dags för returmöte mellan Real Madrid och Barcelona i Copa del Rey, den spanska cupen. Barcelona vann ju som bekant det första mötet med 2-1 efter att Real tidigt tagit ledningen genom en snygg överstegsfint och ett distinkt skott av Cristiano Ronaldo. Kvällens match spelas på Camp Nou i Barcelona och det är hemmalaget som är klara favoriter.

Real MadridReal Madrid har inte kunnat utmana Barcelona i de inbördes mötena de senaste åren. Enda undantaget är egentligen Copa del Rey förra säsongen, då Real faktiskt slog ut Barcelona. Detta är för övrigt den enda titeln de har vunnit sen Mourinho kom till klubben. Det blir givetvis tufft att vända underläget från den första matchen, där Barca dessutom gjorde två bortamål. Det innebär att det inte räcker med en 1-0-vinst för Real i kväll, utan de måste alltså göra minst två mål på Camp Nou – en inte helt enkel uppgift.

Stämningen är som vanligt uppiskad till max och inte har det blivit mindre av uppståndelsen kring Pepes stämpling av Messis hand. Pepe har förvisso sluppit avstängning och finns enligt uppgift med i startelvan även i kväll, men tittar man på reprisbilderna är det, åtminstone för mig, ganska solklart att han fullt medvetet trampade på Messis hand.

Under veckan har vi också kunnat läsa om interna spänningar i Real Madrids trupp. Enligt uppgifter i pressen ska bland annat Sergio Ramos ha ifrågasatt ”The special one”, vilket (tillspetsat såklart) ledde till att Mourinho beslutade sig för att hoppa av sitt uppdrag som tränare för den spanska storklubben. Hur mycket sanning som ligger i detta vet vi förstås inte, men ingen rök utan eld, som man brukar säga…

el Clasico

Barcelona har som sagt skaffat sig ett dröm-utgångsläge inför kvällens hemmamatch. De kan till och med förlora med 1-0 och ändå gå vidare i cupen. Barca vill så klart alltid slå Real och eftersom marängerna leder la Liga blir det extra viktigt att snuva dem på en eventuell cuptitel. En madriddubbel skulle nämligen svida ordentligt i själen både på spelare, klubbledning och fans.

Jag hoppas vi får se en bra fotbollsmatch, fri från de filmningar och överdrifter som vi har fått vänja oss vid. Faktum är att dessa filmningar har skamfilat den spanska fotbollens rykte och jag har talat med flera som säger att de faktiskt tappat intresset för el Clásico just på grund av detta. Förhoppningsvis har lagen insett detta och väljer att bjuda oss på renhårig underhållning. Repriskamerorna missar inget, vilket i sig borde vara en stor anledning till att fimpa skådespeleriet – det slår bara tillbaka på spelaren själv, och förbundet lär ta krafttag om det fortsätter. Annars riskerar den spanska fotbollens rykte att få ett löjes skimmer över sig och ett dåligt rykte som det kan ta år att bli av med.

Barcelona är mycket klara favoriter om man tittar på spelbolagens odds. Real-segern står i en bra bit över fem gånger insatsen, medan ett spel på Barcelona bara ger lite drygt 1,60 gånger pengarna. Krysset, som för övrigt inte är en helt osannolik utgång ikväll, ger i skrivande stund strax över fyra gånger pengarna.

BARCELONA-REAL MADRID

Bäst odds just nu
1: 1,62 hos Bet365
x: 4,20 hos Bet365
2: 2,25 hos Unibet

Vilken kanal visar Barcelona-Real Madrid?

Matchen startar kl. 22.00 och visas på TV4 Sport samt Canal+ Sport HD. Du kan också se den via livestreaming på csports.se.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.