Odds på kvällens el Clásico!

Det är dags för returmöte mellan Real Madrid och Barcelona i Copa del Rey, den spanska cupen. Barcelona vann ju som bekant det första mötet med 2-1 efter att Real tidigt tagit ledningen genom en snygg överstegsfint och ett distinkt skott av Cristiano Ronaldo. Kvällens match spelas på Camp Nou i Barcelona och det är hemmalaget som är klara favoriter.

Real MadridReal Madrid har inte kunnat utmana Barcelona i de inbördes mötena de senaste åren. Enda undantaget är egentligen Copa del Rey förra säsongen, då Real faktiskt slog ut Barcelona. Detta är för övrigt den enda titeln de har vunnit sen Mourinho kom till klubben. Det blir givetvis tufft att vända underläget från den första matchen, där Barca dessutom gjorde två bortamål. Det innebär att det inte räcker med en 1-0-vinst för Real i kväll, utan de måste alltså göra minst två mål på Camp Nou – en inte helt enkel uppgift.

Stämningen är som vanligt uppiskad till max och inte har det blivit mindre av uppståndelsen kring Pepes stämpling av Messis hand. Pepe har förvisso sluppit avstängning och finns enligt uppgift med i startelvan även i kväll, men tittar man på reprisbilderna är det, åtminstone för mig, ganska solklart att han fullt medvetet trampade på Messis hand.

Under veckan har vi också kunnat läsa om interna spänningar i Real Madrids trupp. Enligt uppgifter i pressen ska bland annat Sergio Ramos ha ifrågasatt ”The special one”, vilket (tillspetsat såklart) ledde till att Mourinho beslutade sig för att hoppa av sitt uppdrag som tränare för den spanska storklubben. Hur mycket sanning som ligger i detta vet vi förstås inte, men ingen rök utan eld, som man brukar säga…

el Clasico

Barcelona har som sagt skaffat sig ett dröm-utgångsläge inför kvällens hemmamatch. De kan till och med förlora med 1-0 och ändå gå vidare i cupen. Barca vill så klart alltid slå Real och eftersom marängerna leder la Liga blir det extra viktigt att snuva dem på en eventuell cuptitel. En madriddubbel skulle nämligen svida ordentligt i själen både på spelare, klubbledning och fans.

Jag hoppas vi får se en bra fotbollsmatch, fri från de filmningar och överdrifter som vi har fått vänja oss vid. Faktum är att dessa filmningar har skamfilat den spanska fotbollens rykte och jag har talat med flera som säger att de faktiskt tappat intresset för el Clásico just på grund av detta. Förhoppningsvis har lagen insett detta och väljer att bjuda oss på renhårig underhållning. Repriskamerorna missar inget, vilket i sig borde vara en stor anledning till att fimpa skådespeleriet – det slår bara tillbaka på spelaren själv, och förbundet lär ta krafttag om det fortsätter. Annars riskerar den spanska fotbollens rykte att få ett löjes skimmer över sig och ett dåligt rykte som det kan ta år att bli av med.

Barcelona är mycket klara favoriter om man tittar på spelbolagens odds. Real-segern står i en bra bit över fem gånger insatsen, medan ett spel på Barcelona bara ger lite drygt 1,60 gånger pengarna. Krysset, som för övrigt inte är en helt osannolik utgång ikväll, ger i skrivande stund strax över fyra gånger pengarna.

BARCELONA-REAL MADRID

Bäst odds just nu
1: 1,62 hos Bet365
x: 4,20 hos Bet365
2: 2,25 hos Unibet

Vilken kanal visar Barcelona-Real Madrid?

Matchen startar kl. 22.00 och visas på TV4 Sport samt Canal+ Sport HD. Du kan också se den via livestreaming på csports.se.