Real Madrid-Barcelona: Odds på el Clásico

18 januari, 2012

Visst, det riktiga el Clásico är när Barcelona och Real Madrid möts i ligan, men det är extremt mycket prestige även i kvällens möte lagen emellan i Copa del Rey, den spanska cupen. Utgången är mycket oviss och spelbolagen är inte helt ense om vilket lag som egentligen är favoriter ikväll. De flesta håller dock bortalaget Barcelona som knappa favoriter, men det finns som sagt de som värderar marknaden annorlunda.

Det här är två av Europas, och världens, bästa fotbollslag. Det finns enorma mängder kvalitet i båda lagen och tittar man närmare på trupperna så består de så gott som uteslutande av landslagsmän.

Barcelona har ett ganska kraftigt övertag i den inbördes statistiken de senaste åren, men många tror att just den här säsongen kan bli något av en revansch för Mourinhos Real Madrid. De leder ligan med fem poäng före Barca och nu är det alltså dags för cupmöte. Som om inte det vore nog så är båda lagen vidare i Champions League, vilket alltså innebär att det kan bli ytterligare två ”el Clásico” den här säsongen.

Derbyn är som vi har varit inne på flera gånger, alltid ovissa att tippa. Det går liksom inte att luta sig tillbaka på statistiska analyser eller använda de oddsvärderingsmetoder som man normalt använder sig av. Det handlar om inställning och ofta är det en individuell prestation, eller ett individuellt misstag för den delen, som avgör den här typen av matcher. Man skulle till och med kunna sträcka sig så långt som att hävda att det till och med kan vara tillfälligheter som till slut fäller avgörandet.

REAL MADRID-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 2,80 hos Bet365
X: 3,40 hos Unibet
2: 2,60 hos Expekt

Vilken kanal visar el Clásico?

Matchen startar kl. 22.00 och visas på TV4 Sport och på Canal plus HD. Har du inte tillgång till någon av dessa kanaler kan du se den via livestreaming på csport.se.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.