Real Madrid-Barcelona: Odds på el Clásico

Visst, det riktiga el Clásico är när Barcelona och Real Madrid möts i ligan, men det är extremt mycket prestige även i kvällens möte lagen emellan i Copa del Rey, den spanska cupen. Utgången är mycket oviss och spelbolagen är inte helt ense om vilket lag som egentligen är favoriter ikväll. De flesta håller dock bortalaget Barcelona som knappa favoriter, men det finns som sagt de som värderar marknaden annorlunda.

Det här är två av Europas, och världens, bästa fotbollslag. Det finns enorma mängder kvalitet i båda lagen och tittar man närmare på trupperna så består de så gott som uteslutande av landslagsmän.

Barcelona har ett ganska kraftigt övertag i den inbördes statistiken de senaste åren, men många tror att just den här säsongen kan bli något av en revansch för Mourinhos Real Madrid. De leder ligan med fem poäng före Barca och nu är det alltså dags för cupmöte. Som om inte det vore nog så är båda lagen vidare i Champions League, vilket alltså innebär att det kan bli ytterligare två ”el Clásico” den här säsongen.

Derbyn är som vi har varit inne på flera gånger, alltid ovissa att tippa. Det går liksom inte att luta sig tillbaka på statistiska analyser eller använda de oddsvärderingsmetoder som man normalt använder sig av. Det handlar om inställning och ofta är det en individuell prestation, eller ett individuellt misstag för den delen, som avgör den här typen av matcher. Man skulle till och med kunna sträcka sig så långt som att hävda att det till och med kan vara tillfälligheter som till slut fäller avgörandet.

REAL MADRID-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 2,80 hos Bet365
X: 3,40 hos Unibet
2: 2,60 hos Expekt

Vilken kanal visar el Clásico?

Matchen startar kl. 22.00 och visas på TV4 Sport och på Canal plus HD. Har du inte tillgång till någon av dessa kanaler kan du se den via livestreaming på csport.se.