Sverige-Finland: Odds på juniorkronornas semifinal

Sent i kväll ska våra juniorkronor spela VM-semifinal mot Finland och efter den fantastiska upphämtningen mot Ryssland senast tror nog de flesta att det kommer att bli en relativt lätt match mot vårt östra grannland. Även hos spelbolagen är Sverige skyhöga favoriter – men pallar våra juniorer trycket?

Engagemanget för vårt juniorlandslag i ishockey har varit mycket stort under den pågående VM-turneringen i Kanada och laget har fått mycket utrymme i media. Trots att matcherna sänds sent på kvällen alternativt mitt i natten har sändningarna lockat ganska mycket tittare och intresset för kvällens match verkar vara stort.

Sverige är obesegrade så här långt i turneringen, även om det krävdes förlängning både mot Schweiz och Ryssland. Totalt har Sverige målskillnaden 26-11 efter de fyra matcherna i gruppspelet. Det som är viktigt efter en ”bragdmatch”, som den mot Ryssland, är att försöka glömma bort den så fort som möjligt och bara fokusera på den uppgift man står inför.

Finlands slutade tvåa i sin grupp efter ett obesegrat Kanada och fick därför spela kvartsfinal igår. Finland kunde där relativt enkelt avfärda Slovakien med 8-5. I laget finns turneringens två bästa poängplockare så här långt nämligen Mikael Granlund och Teemu Pulkinen som gjort 11 respektive 12 poäng. Bäste svensk Max Friberg har gjort 8 poäng.

Senast Sverige vann junior-VM var 1981. Kan det möjligtvis vara dags nu igen? Ja, det ser uppenbarligen ut som om det kan bli final för juniorkronorna, men där väntar förmodligen Kanada, vilket är en riktigt svårknäckt nöt. Och även om det skulle bli Ryssland, så är det inte säkert att Sverige kan upprepa bragden från gruppspelet.

Nåväl, först ska Finland klaras av…

Sverige är stora favoriter hos spelbolagen och står just nu i omkring 1,60 gånger insatsen med seger för Finland ger nästan fem gånger pengarna.

SVERIGE-FINLAND

Bäst odds just nu
1: 1,60 hos Expekt
x: 4,75 hos Bet24
2: 4,50 hos Bet365

Vilken kanal sänder Sverige-Finland?

Matchen visas på TV3 och startar kl. 23.00. Den visas också på Eurosport 2 och Viasat Hockey. Den andra semifinalen spelas mellan Kanada och Ryssland och den matchen startar kl. 04.00 i natt och visas på TV10, Eurosport 2 och Viasat Hockey.