Sverige-Finland: Odds på juniorkronornas semifinal

3 januari, 2012

Sent i kväll ska våra juniorkronor spela VM-semifinal mot Finland och efter den fantastiska upphämtningen mot Ryssland senast tror nog de flesta att det kommer att bli en relativt lätt match mot vårt östra grannland. Även hos spelbolagen är Sverige skyhöga favoriter – men pallar våra juniorer trycket?

Engagemanget för vårt juniorlandslag i ishockey har varit mycket stort under den pågående VM-turneringen i Kanada och laget har fått mycket utrymme i media. Trots att matcherna sänds sent på kvällen alternativt mitt i natten har sändningarna lockat ganska mycket tittare och intresset för kvällens match verkar vara stort.

Sverige är obesegrade så här långt i turneringen, även om det krävdes förlängning både mot Schweiz och Ryssland. Totalt har Sverige målskillnaden 26-11 efter de fyra matcherna i gruppspelet. Det som är viktigt efter en “bragdmatch”, som den mot Ryssland, är att försöka glömma bort den så fort som möjligt och bara fokusera på den uppgift man står inför.

Finlands slutade tvåa i sin grupp efter ett obesegrat Kanada och fick därför spela kvartsfinal igår. Finland kunde där relativt enkelt avfärda Slovakien med 8-5. I laget finns turneringens två bästa poängplockare så här långt nämligen Mikael Granlund och Teemu Pulkinen som gjort 11 respektive 12 poäng. Bäste svensk Max Friberg har gjort 8 poäng.

Senast Sverige vann junior-VM var 1981. Kan det möjligtvis vara dags nu igen? Ja, det ser uppenbarligen ut som om det kan bli final för juniorkronorna, men där väntar förmodligen Kanada, vilket är en riktigt svårknäckt nöt. Och även om det skulle bli Ryssland, så är det inte säkert att Sverige kan upprepa bragden från gruppspelet.

Nåväl, först ska Finland klaras av…

Sverige är stora favoriter hos spelbolagen och står just nu i omkring 1,60 gånger insatsen med seger för Finland ger nästan fem gånger pengarna.

SVERIGE-FINLAND

Bäst odds just nu
1: 1,60 hos Expekt
x: 4,75 hos Bet24
2: 4,50 hos Bet365

Vilken kanal sänder Sverige-Finland?

Matchen visas på TV3 och startar kl. 23.00. Den visas också på Eurosport 2 och Viasat Hockey. Den andra semifinalen spelas mellan Kanada och Ryssland och den matchen startar kl. 04.00 i natt och visas på TV10, Eurosport 2 och Viasat Hockey.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.