Barcelona-Valencia: Odds på semin i Copa del Rey

Det är dags för returmöte i cupsemifinalen mellan Barcelona och Valencia, efter att det första mötet för en vecka sedan slutat 1-1. Barca är i vanlig ordning skyhöga favoriter, och nu när ligatiteln är på väg att rinna dem ur händerna kan vi nog förvänta oss en väldigt fokuserad insats av hemmalaget på Camp Nou senare i kväll.

Valencia har de senaste åren utkristalliserat sig som det tredje bästa laget i Spanien. Glappet upp till de båda giganterna är dock fortfarande stort, men vid enstaka tillfällen kan de faktiskt störa exempelvis Barcelona. Det visade ju inte minst det oavgjorda resultatet i det första mötet.

Valencia är inne i en riktig kryssperiod och har fyra raka oavgjorda matcher. Förutom i cupmatchen mot Barcelona har poängen även fördelats jämt i ligamatcherna mot Atletico Madrid, Racing Santander och Osasuna. Valencia har faktiskt inte vunnit i la Liga efter jul utan har i år fem raka matcher utan en enda trepoängare. Med det som åtanke var det fina resultatet mot Barca senast en smula oväntat.

Barcelona är som sagt extremt stora favoriter i den här matchen och allt annat än hemmaseger är att betrakta som en närmast otrolig skräll. Även om Copa del Rey-titeln naturligtvis inte väger till närmelsevis lika tungt som en ligaseger så lär ändå Barca inte släppa den ifrån sig frivilligt, och det kan mycket väl bli en överkörning ikväll.

Vi ska komma ihåg att Barcelona bara har förlorat en enda match den här säsongen och hemma på Camp Nou är de, precis som vi har vant oss vid, obesegrade. Men vi ska också komma ihåg att marginalerna kan vara väldigt små i fotboll. Även de bästa klubbarna i världen måste hela tiden vara fokuserade och prestera på topp, något som årets Barca är ett levande exempel på. Vid hela sex tillfällen har de kryssat i ligan, vilken nu förmodligen gör att Real Madrid tar den hett eftertraktade spanska ligatiteln.

BARCELONA-VALENCIA

Bäst odds just nu:
1: 1,29 hos Ladbrokes
x: 6,00 hos Bet365
2: 12,00 hos Unibet

Vilken kanal visar Barcelona-Valencia?

Matchens startar kl. 21.00 och visas på TV11. Den som vill se matchen i HD-kvalitet får ratta in Canal + Sport HD. Har du inte tillgång till någon av de kanalerna kan du alltid se matchen på Csports.se.

I kväll spelas även en riktigt intressant match i italienska Coppa Italia, Milan-Juventus!