Barcelona-Valencia: Odds på spanska toppmötet

Barcelona har av allt att döma slarvat bort chansen att vinna ligan. Real Madrid har tagit ett ordentligt grepp om titeln och med en match mer spelad är de hela 13 poäng för Barca. I kväll ska katalanerna försöka återställa avståndet till 10 poäng genom att besegra Valencia.

Valencia har etablerat sig som Spaniens tredje bästa lag de senaste åren, och även i år ser de ut att bli just trea. Det är lite intressant att avståndet mellan Barcelona och Valencia faktiskt är mindre än avståndet mellan Barcelona och Real Madrid.

Valencia har spelat sex ligamatcher i år och har faktiskt bara vunnit en enda. Å andra sidan har de också bara förlorat en match, vilket innebär att hela fyra har slutat oavgjorda. Segern kom i senaste matchen, då det blev en mycket klar vinst mot Sporting Gijon med 4-0.

Barcelona åkte ju på en riktig chockförlust senast i ligan då Osasuna mycket överraskande vann med 3-2. Därefter har dock Barcelona visat vad de faktiskt kan. I Champions League-matchen mot Bayer Leverkusen tidigare i veckan blev det klar barcaseger med 3-1 efter två mål av Alexis och avgörande mål i matchens slutskede av Leo Messi.

Om Barcelona vill hålla drömmen om ligatiteln vid liv så har de inte råd att tappa några fler poäng, det råder det ingen som helst tvekan om. Valencia är ett bra lag, och det vet Pep Guardiola mycket väl. Lagen har redan mötts tre gånger den här säsongen. Första mötet i ligan slutade oavgjort och så även det första mötet i Copa del Rey. Barca kunde dock vinna cupreturen hemma på Camp Nou med 2-0 och ta sig vidare.

Oddskommentar
Barcelona är på hemmaplan av naturliga orsaker skyhöga favoriter till segern. Du kan lira ettan till omkring 1,30, medan tvåan står i höga 12 gånger pengarna. Krysset ger i skrivande stund 6,25 gånger insatsen.

BARCELONA-VALENCIA

Bäst odds just nu:
1: 1,29 hos Ladbrokes
x: 6,25 hos Unibet
2: 12,00 hos Unibet

Vilken kanal visar Barcelona-Valencia?

Matchen, som startar kl. 21.30 och visas på Canal+ Sport 1. Du kan också se den på Csports.se som just nu erbjuder en månads abonnemang för en krona – utan bindningstid.