Bayer Leverkusen-Barcelona: Odds från Champions League

Barcelona reser till Tyskland för att försöka ta en gruvlig revansch efter den smärtsamma och ödesdigra förlusten mot Osasuna i ligan. Bayer Leverkusen står för motståndet och de lär få en tuff uppgift mot ett revanschsuget Barca. Tyskarna måste få med sig åtminstone ett kryss om hoppet ska leva inför returen på Camp Nou, men kikar man på spelbolagens odds så är alla eniga om att Barcelona blir en för tuff uppgift för Leverkusen.

Barcelona har som sagt, med hög sannolikhet, slarvat bort chansen till att försvara sin spanska ligatitel. Real Madrid är nu hela tio poäng före i tabellen och även om det skulle bli vinst i el Clasico-mötet lagen emellan så lär avståndet uppåt vara för för stort för de senaste årens mästare.

I Champions League har det dock gått bättre för de stjärnspäckade spanska laget, som promenerade hem gruppsegern i grupp H. Den enda poängförlusten kom mot Zlatans Milan, i övrigt blev det full pott för Barcelona som vann gruppen hela sju poäng före just Milan. 20 gjorda mål på sex matcher och bara fyra insläppta blev facitet för Barca när gruppspelet summerades, siffror som talar sitt tydliga språk.

Om det var den kvällens match som fanns i tankarna hos Barcaspelarna i helgens match mot Osasuna låter jag vara osagt, men det är högst sannolikt att det tillsammans med grov underskattning låg bakom den minst sagt oväntade förlusten. Inte ens Barcelona kan vinna matcher om inte inställningen är 100 procent.

Jag tror dock att risken är ganska stor att Leverkusen får betala ett dyrt pris för den förlusten. Ytterligare en förlust lär inte finnas på Pep Guardiolas karta, och även lagets stjärnor lär vara ganska sugna på att visa fotbollsvärlden att de trots de knackliga ligaresultaten fortfarande är en av världens absolut bästa fotbollsklubbar.

Leverkusen slutade tvåa i grupp E och tog därmed den andra slutspelsplatsen efter Chelsea. Leverkusen var för övrigt det enda laget som lyckades med bedriften att besegra Chelsea när de på hemmaplan vann med 2-1 efter att Friedrich avgjort i matchen sista spelminut. Tyskarna vann samtliga sina hemmamatcher och tog bara en enda bortapoäng i gruppspelet.

Även Leverkusen har haft svårt att leverera i ligaspelet den här säsongen. Laget återfinns först på sjätteplats i Bundesliga, vilket om det står sig innebär att det inte blir något spel i Europa nästa säsong. Avståndet upp till serieledarna Borussia Dortmund är hela 15 poäng, vilket trots att det återstår många matcher, lär bli för tufft att hämta in. Upp till en europaplats är det dock bara två poäng, så hoppet om ytterligare ett europaäventyr lever i allra högsta grad för Leverkusen.

BAYER LEVERKUSEN-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 8,50 hos Bet365
x: 4,80 hos Unibet
2: 1,44 hos Ladbrokes

Vilken kanal sänder Leverkusen-Barcelona?

Matchen är tillgänglig för de stora tittarmassorna, då Viasat har valt att visa den på TV10. Matchen startar kl. 20.45, och blir vårt förstaval i kväll. Den andra matchen i Champions League i kväll spelas mellan Lyon och APOEL Nicosia.