Champions League: Inför åttondelsfinalerna

I morgon drar åttondelsfinalerna i Champions League igång och vi kan se fram emot en handfull riktig intressanta drabbningar. Den allra intressantaste åttondelen är utan tvekan onsdagsmatchen där Zlatans Milan ska försöka rå på Arsenal hemma på San Siro.

Vi har väntat länge, men nu börjar äntligen allvaret i den mest prestigefyllda turneringen för klubblag. Blåbärslagen, om man nu kan prata om det på den här nivån, är utrensade och kvar finns sexton riktigt bra lag. I morgon går Kim Källströms Lyon in i elden och tar på hemmaplan emot APOEL Nicosia. Lyon är storfavoriter hos spelbolagen och bör vara det lag som tar kvartsfinalplatsen av de här två.

I morgondagens andra match ska Barcelona försöka revanschera sig efter fiaskot mot Osasuna i ligan i helgen, men motståndet är tufft. Leverkusen på bortaplan väntar för Messi och de andra och även om de är mycket klara favoriter enligt oddsen så är det ingen match där de har råd att gå på halvfart. Å andra sidan avslutar Barca hemma på Camp Nou, vilket brukar innebära att de kan reda ut det, även om resultatet i bortamötet inte skulle gå katalanernas väg. Barcelona lär dra det längsta strået i det här dubbelmötet, men det gäller för Pep att få spelarna att glömma det hopplösa läget i ligan och fokusera fullt på CL, något som i och för sig inte lär vara speciellt svårt.

På onsdag är det som sagt dags för åttondelsfinalernas höjdpunkt. Milan möter Arsenal hemma på San Siro och den i ligan avstängde Zlatan Ibrahimovic kommer (så klart) att starta. Här har han chansen att tysta sina kritiker och visa att han faktiskt är en av världens absolut bästa forwards. Motståndet är tufft och det ska bli mycket intressant att följa kraftmätningen mellan dessa två storklubbar. Milan är favoriter hos spelbolagen, men tvåan står i just nu i över fyra gånger pengarna och kan onekligen vara ett intressant spel…

Den sista matchen den här veckan spelas mellan Zenit St Petersburg och portugisiska ligaettan Benfica. Det är aldrig lätt att komma till Ryssland och spela och det är också hemmalaget som är oddsmässiga favoriter i det första mötet. Kan Benfica få med sig minst ett oavgjort resultat så är utsikterna goda för att vi ska få se portugiserna ta sig vidare till kvartsfinalspelet.

Tisdag 14 februari, kl. 20.45
Lyon-APOEL Nicosia, kanal: Viasat Fotboll
Leverkusen-Barcelona, kanal: TV10

Onsdag 15 februari, kl. 17.45
Zenit-Benfica, kanal: Viasat Fotboll

Onsdag 15 februari, kl. 20.45
Milan-Arsenal, kanal: Viasat Fotboll

Hela spelschemat för Champions Leagues åttondelsfinaler >>