Champions League: Odds på CSKA Moskva-Real Madrid

Real Madrid är hos många favorit till att ta hem hela Champions League, och de har onekligen imponerat den här säsongen. I kväll är de tungt favorittippade mot CSKA Moskva, och trots bortaplan är spelbolagen rörande överens om att det blir spansk seger.

Real har som sagt gjort en mycket bra säsong. De leder la Liga hela tio poäng före bittra konkurrenten Barcelona och allt talar för ett skifte på den spanska fotbollstronen. Laget formligen öser in mål, både i ligan och så här långt i Champions League. På 23 ligamatcher har de gjort nästan osannolika 79 mål och i Champions League har de gjort 19 mål på sex matcher.

Madrid vann grupp D fullkomligt överlägset och tog som enda klubb full pott i gruppspelet. När tabellen summerades var de hela 10 poäng före grupptvåan Lyon och målskillndaden var förkrossande 19-2. Barcelona gjorde förvisso ett mål mer i gruppspelet, men annars toppar Real alla former av statistik i årets Champion League, hur man än vänder och vrider på det.

CSKA Moskva tog sig vidare till slutspel genom att sluta tvåa i grupp B efter Inter. CSKA knep slutspelsplatsen i den allra sista omgången då de genom att besegra just Inter tog sig förbi Trabzonspor som samtidigt bara fick med sig en poäng mot gruppjumbun, franska Lille.

Man brukar säga att ryska lag ofta vinner på hemmaplan i Champions League, men faktum är att CSKA förlorade två av tre hemmamatcher i gruppspelet och faktiskt tog fler poäng på bortaplan. Kvällens motstånd är betydligt tuffare än vad de stötte på i gruppspelet, och ärligt talat kan vi inte se något som tyder på att de skulle kunna rubba de spanska giganterna. Inte ens att Pontus Wernbloom med stor sannolikhet kommer att debuterar för CSKA i kväll…

Vädret i Moskva är allt annat än inbjudande och temperaturen ligger på omkring 10 minusgrader. Dessutom säger väderprognoserna att vi kan förvänta oss ett snöfall ikväll. Att de spelmässiga förutsättningarna sätter käppar i hjulen för Reals lagmaskin är kanske det enda hoppet för CSKA, även om vi faktiskt tror att det krävs mer än dåligt väder för att stoppa Cristiano Ronaldo och hans kollegor just nu.

Oddskommentar
Real Madrid är alltså skyhöga favoriter i den här matchen, och man får nog säga att det finns fog för det. CSKA ska inte kunna rå på ett urstarkt Real, även om de överträffar sig själva. Vi går till och med så långt att vi hävdar att de omkring 1,45 som du kan få för tvåan faktiskt är ett helt OK lir, och den våghalsige bör även kasta ett öga på handikappoddset. Det är nämligen inte alls osannolikt att siffrorna rinner iväg om Real Madrid får hål på ryssarna relativt tidigt i matchen. Tror du på en dunderskräll så ger ettan just nu en bra bit över åtta gånger insatsen.

CSKA MOSKVA-REAL MADRID

Bäst odds just nu
1: 8,50 hos Bet365
x: 4,75 hos Unibet
2: 1,44 hos Ladbrokes

Vilken kanal visar CSKA Moskva-Real Madrid?

Matchen startar redan kl. 18.00 och visas på Viasat Fotboll. Kvällens huvudmatch får ändå sägas vara den mellan Napoli och Chelsea som spelas senare på kvällen, med start kl. 20.45.