Champions League: Odds på Lyon-APOEL Nicosia

I kväll är det så äntligen dags för spel i Champions League då slutspelet drar igång. Vi ska börja med att titta lite närmare på Lyon-APOEL Nicosia, där vi ju har svenskintressen i form av Kim Källström. Lyon är klara oddsmässiga favoriter och bör skaffa sig ett fint utgångsläge inför returmatchen på Cypern. Precis som vanligt har vi djupdykt i oddslistorna och rotat fram de högsta noteringarna hos spelbolagen.

Lyon knep den andra slutspelsplatsen i grupp D efter suveränen Real Madrid. Lyon slutade på samma poäng som AJAX, men knep platsen efter en monsterseger i sista omgången. 7-1 slutade bortamatchen mot gruppjumbon Dinamo Zagreb, samtidigt som Ajax föll mot Real med 3-0 mot Real Madrid, vilket ledde till att Lyon tog platsen med två mål bättre målskillnad. Sammanlagt i gruppspelet blev det två vinster, två oavgjorda och två förluster för Källströms Lyon.

I ligaspelet har Lyon inte lyckats enligt förväntningarna det här säsongen. Där återfinns Lyon först på fjärde plats, hela elva poäng bakom serieledande Paris SG. Det innebär att de för tillfället har en kvalplats till nästa års Champions League, men det är ett riktigt getingbo bakom de två topplagen, med fem klubbar inom tre poäng, så det kan svänga fort.

I genrepet blev det förlust för Lyon med 2-1 mot fjortondeplacerade Caen på hemmaplan. Det är i och för sig inte ovanligt att toppklubbar åker på oväntade förluster i ligan inför en Champions League-match. Fokus ligger någon annanstans och det har man inte råd med, med den konkurrens som idag råder i den europeiska toppfotbollen. Här kan man som spelare fiska upp en del fina odds om man håller koll på spelschemat…

APOEL kvalificerade sig för slutspel från grupp G, där de tillsammans med Zenit St Petersburg plockade hem nio poäng. Grupp G var den jämnaste gruppen och Porto fick finna sig att missa slutspel, bara en poäng bakom de två vinnarna.

APOEL ligger i bra slagläge i den inhemska ligan. Just nu ligger de på tredje plats, bara ett poäng efter ledande Limassol. Det är svår att uttala sig om kvaliteten på den cypriotiska ligan, men resultaten i Champions League indikerar att åtminstone topplagen håller god klass. I genrepet vann APOEL på hemmaplan mot Athnikos Achna, ett lag på under halvan i tabellen, med 2-1.

Lyon är mycket stora favoriter i den här matchen och kan just nu liras till som bäst 1,45. Kryss, som i och för sig inte är ett ovanligt utfall i det första mötet av två, står i ca 4,50 gånger pengarna, medan bortasegern ger bra klirr i kassan för den som lyckas pricka in tvåan. I skrivande stund betalar det spelet en bra bit över åtta gånger pengarna.

LYON-APOEL NICOSIA

Bäst odds just nu
1: 1,47 hos Betfair
x: 4,40 hos Unibet
2: 8,50 hos Expekt

Vilken kanal visar Lyon-APOEL?

Matchen visas på Viasat fotboll och startar kl. 20.45. Om du har möjlighet att se HD kanaler kan du också njuta av matchen i hög kvalitet på Viasat fotboll HD. Viasat erbjuder flera olika paket för dig som vill kunna följa Champions League, och för den delen även Premier League. Klicka här för information om priser på de olika kanalpaketen. Just nu får du prova tre månader gratis.