Champions League: Odds på Zenit-Benfica

Kvällens tidiga match i Champions League mellan Zenit St Petersburg och Benfica får finna sig i att stå i skuggan av dagens stora begivenhet, Milan-Arsenal. Matchen är dock intressant och vi har på vår sedvanliga runtur bland spelbolagen rotat fram de mest attraktiva oddsen åt er.

För de regerande ryska mästarna pågår inget ligaspel för tillfället. Den ryska ligan avslutades i november, men trots det har Zenit lyckats konservera formen och levererat i Champions League. De tog sig vidare till slutspelet genom att sluta tvåa i grupp G och snuvade därmed Porto på en plats i slutspelet. Den avgörande matchen lagen emellan slutade 0-0, vilket räckte för att ryssarna skulle knipa den andra slutspelsplatsen bakom APOEL Nicosia.

Under gruppspelet gjorde Zenit 7 mål på de sex matcherna samtidigt som de bara släppte till fem bakåt. Värt att notera inför kvällens match är att inget lag lyckades rå på Zenit på rysk mark. Två segrar och en oavgjord match blev hemmafacitet för Zenit i gruppspelet.

Benfica vann grupp C, vilket inte många hade tippat på förhand. Gruppsegern var vikt för Manchester United, men med facit i hand vet vi att de strulade till det ordentligt och missade att ta sig till slutspel. Benfica gick obesegrade genom hela gruppspelet och släppte bara in fyra mål på sina sex spelade matcher.

Med lite drygt hälften av matcherna spelade i den portugisiska ligan toppar Benfica tabellen, fem poäng före Porto. Efter 18 spelade omgångar är Benfica fortfarande obesegrade, och bortsett från tre oavgjorda matcher har det alltså blivit full pott. I genrepet mot mittenlaget Nacional i helgen blev det en klar 4-1-seger, vilket alltid är skönt att ha med sig i ryggen till en sån här match.

Tänk på!

  • Flera lag har fått erfara att det inte är lätt att spela bortamatcher i Ryssland. Klimatet är ofta kallt och de ryska lagen tar ofta oväntade poäng på hemmaplan.
  • Kryss är ofta ett gångbart spel i det första mötet av två.

Oddskommentarer

Det är hemmalaget Zenit som är favoriter i det första mötet, det är spelbolagens oddssättare helt överens om. Ettan går i skrivande stund att hitta till cirka 2,65. Krysset står just nu i som högst 3,25 medan ett spel på Benfica betalar nästan exakt tre gånger pengarna.

ZENIT ST PETERSBURG-BENFICA

Bäst odds just nu
1: 2,65 hos Betsson
x: 3,25 hos Bet365
2: 3,00 hos Ladbrokes

Vilken kanal visar Zenit-Benfica?

Matchen startar redan kl. 17.45 och visas både på Viasat Fotboll och Viasat Fotboll HD. Saknar du dessa kanaler så kan vi tipsa om att Viasat just nu erbjuder kanalerna gratis i tre månader.