Champions Leugue: Odds på Basel-Bayern München

Den andra åttondelsfinalen i kväll spelas mellan överraskningslaget Basel och Bayern München. Bayern är storfavoriter, men Basel har visat tidigare att det inte räds namnkunnigt motstånd. Ni minns väl att det var schweizarna som skickade Manchester United ut ur årets Champions League?

Bayern München är ett av de riktigt stora lagen i Europeisk fotboll de senaste åren. Höjdpunkten var Champions League-finalen mot Inter 2010, där det dock blev förlust. För närvarande är de ett av fyra lag som gått loss i Bundesliga och återfinns på en tredjeplats, fyra poäng efter ledande Dortmund.

Bayern kommer till start med en fyra matcher lång förlustfri svit i ligan. I genrepet mot Freiburg blev det dock bara 0-0, vilket får anses som ett fiasko. Freiburg ligger nämligen på 18 och sista plats i tabellen med bara 18 inspelade poäng på 22 spelade matcher. Jag tror inte att vi sticker ut hakan speciellt mycket om vi hävdar att Bayern München redan då hade tankarna och fullt fokus på kvällens viktiga Champions League-match.

Bayern tog sig till åttondelsfinal genom att vinna grupp A i övertygande stil. Den enda förlusten (Manchester City borta) kom i den betydelselösa sista omgången då gruppsegern redan var klar. Under gruppspelet släppte Bayern München in sex mål på sex matcher, medan de lyckades producera 11 stycken framåt. På hemmaplan tog de full pott – tre segrar av tre möjliga.

Basel hade förvisso gjort ett bra gruppspel, men det var nog ingen som på allvar trodde att de skulle slå självaste Manchester United i den sista omgången och lura de engelska giganterna på en plats i slutspelet. Med det var precis vad som skedde, och nu ska det bli ytterst intressant att se om Basel kan upprepa bedriften mot andra europeiska toppklubbar.

Hemma i Schweiz leder Basel ligan, sex poäng före Robert Prytz gamla klubb Young Boys. Bara två förluster på 20 matcher är ligafacitet för Basel och målsnittet  framåt ligger på exakt 2,0 per match, samtidigt som de släpper in lite knappt ett.

Oddskommentar
Storklubben Bayern München är mycket klara favoriter hos spelbolagen och det är inte många som tror att Basel ska kunna upprepa bragden från gruppspelet och besegra ännu en toppklubb. Bortasegern ger strax över 1,60 gånger pengarna medan ettan kan spelas till ca 6,50 gånger insatsen.

BASEL-BAYERN MÜNCHEN

Bäst odds just nu
1: 6,50 hos Expekt
x: 4,00 hos Bet365
2: 1,62 hos Ladbrokes

Vilken kanal visar Basel-Bayern München?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på TV10.