Chelsea-Manchester United: Odds och speltips!

Chelsea-Manchester United är ett klassiskt stormöte i Premier League och i kväll är det dags för giganterna att drabba samman ännu en gång. Vi befinner oss i ett kritiskt skede av ligan och det är en mycket viktig match för båda lagen. Spelbolagen förutspår en jämn match och de är inte överens om vilka som egentligen är favoriter.

Manchester United ligger tvåa i ligan, tre poäng efter Manchester City som igår vann mot Fulham med klara 3-0. Vinst idag så är United uppe på samma poäng som City och sätter därmed rejäl press på de bittra lokalkonkurrenterna.

Manchester United är med ganska god marginal ligans bästa bortalag. På elva bortamatcher har det blivit åtta segrar, två kryss och bara en enda förlust. Det innebär 26 inspelade poäng, fem bättre än City som ligger på andra plats i bortatabellen. På bortaplan snittar United ca två mål per match framåt medan de bara släpper in 0,63.

United har rest sig igen efter förlusterna mot Blackburn och Newcastle vid årsskiftet och har nu tre raka segrar i ligan. Senast blev det en klar 2-0-seger mot Stoke hemma på Old Trafford.

Chelsea ligger på fjärde plats i Premier League och innehar alltså just nu den sista Champions League-platsen. Glappet uppåt i tabellen är dock relativt stort; upp till United på andra plats är exempelvis hela 12 poäng, ett avstånd som det förmodligen inte är realistiskt att hämta in.

Chelsea är inne i en riktig formsvacka och har de två senaste omgångarna tappat poäng mot Norwich och Swansea, lag som de i normal form skulle köra över och slå med åtminstone ett par måls marginal. I senaste matchen var förlusten väldigt nära, men en olycklig Swansea-försvarare fick Bosingwas skott på sig och kvitteringen var ett faktum i den 92:a matchminuten. På de senaste fem matcherna har londonlaget två vinster, två oavgjorda och en förlust.

Lagen har möts en gång tidigare den här säsongen. Premier Leaguemötet i september slutade 3-1 till Manchester United.

CHELSEA-MANCHESTER UNITED

Bäst odds just nu:
1: 2,65 hos Unibet
x: 3,30 hos Unibet
2: 2,75 hos Bet365

Vårt speltips

2,75 på Manchester United tänker vi syna. Chelsea har inte visat vad de kan den senaste tiden och jag tror att United, trots bortaplan, kommer att ta hem det här. Att hämta in Citys trepoängsförsprång är dessutom precis den morot som behövs för att United ska prestera på topp. Vårt speltips blir alltså tvåan!

Vilken kanal visar Chelsea-Manchester United?

Matchen startar kl. 17.00 och visas på Viasat Fotboll.