Djurgården-HV 71: Odds från Elitserien i hockey

Kvällen bjuder på fem matcher från Elitserien i hockey och vi ska kika liter närmare på av dem, nämligen Djurgården-HV 71. Det är två lag som har haft lite grus i maskineriet den senaste tiden och det ska bli väldigt intressant att se vilken matchbild vi får se. Båda lagen har haft svårt med målfabrikationen på slutet och inget av lagen gjorde mål i förra omgången.

HV försöker bryta en ganska lång negativ trend och det känns faktiskt som de är på väg upp ur svackan. Petraseks återkomst till klubben gav en nytändning och på de tre matcher han deltagit i så här långt har det blivit poäng i samtliga. Därmed har HV skapat lite andrum och är nu inte direkt inblandande i bottenstriden utan har sju poäng ner till Växjö som ligger närmast utanför slutspelsplatserna. Serien är dock extremt jämn och det kan svänga fort.

Djurgården är den här säsongens stora besvikelse och ligger just nu på en elfteplats i tabellen vilket, om det står sig, innebär spel i kvalserien tillsammans med Timrå och de bästa lagen från hockeyallsvenskan.

Djurgården kommer till match med tre raka förluster i bagaget och de två senaste matcherna har de inte ens lyckats att göra något mål. På årets 10 matcher har det bara blivit två segrar under ordinarie matchtid, vilket så klart är ett alldeles för klent facit om man vill vara med och fightas om en plats i slutspelet.

HV och DIF har mötts tre gånger den här säsongen. Djurgården vann det första mötet i september, men de två senaste gångerna är det smålänningarna som har dragit det längsta strået. Den senaste matchen spelades i december och då vann HV hemma i Jönköping med 3-2 efter avgörande på straffar.

Trots den mycket negativa trenden är Djurgården favorit till segern hos spelbolagen. Ettan ger i skrivande stund ca 2,3o medan ett spel på HV ger strax över 2,50 gånger pengarna. Inget av lagen gjorde ju som sagt mål i förra omgången – vågar du lira 0-0 får du 40 gånger insatsen tillbaka hos Unibet. Är du inte kund hos dem sedan tidigare får du dessutom upp till 1200 kr i insättningsbonus.

DJURGÅRDEN-HV 71

Bäst odds just nu
1: 2,35 hos Bet365
x: 4,05 hos Unibet
2: 2,55 hos Expekt

Vilken kanal visar Djurgården-HV 71?

Matchen startar kl. s och visas på Canal plus Sport 1 och Canal plus Sport HD om du har tillgång till HD-box. Har du inte Canal plus kan du givetvis köpa matchen på Csports och kolla på den via livestreaming i din dator.

Övriga matcher som spelas i kväll är…

  • Brynäs-Timrå
  • Färjestad-Frölunda
  • Luleå-Växjö Lakers
  • Skellefteå-AIK