Djurgården-Linköping: Odds på ödesmatchen

Djurgården och Linköping är två storklubbar som det har gått väldigt snett för den här säsongen. Båda klubbarna har 67 poäng och med fyra omgångar kvar att spela talar mycket för att någon av dem får avsluta säsongen i kvalserien.

Kvällens match gäller väldigt mycket för båda de inblandade lagen. Det lag som vinner har nämligen möjlighet att få häng på Växjö som ligger strax ovanför i tabellen. Upp till en slutspelsplats har de båda lagen just nu åtta poäng, ett avstånd som med fyra matcher kvar att spela givetvis blir svårt att ta igen. Det ska dock påpekas att det inte är omöjligt. Det lag som förlorar i kväll kan dock definitivt gräva ner slutspelsdrömmarna.

Nu tror jag inte att det huvudsakliga fokuset ligger på att ta sig till slutspel. Båda lagen lär ha som mål att undvika att hamna i den förhatliga kvalserien. Att Timrå hamnar där är redan klart och allt talar för att ett av lagen Växjö, Linköping och Djurgården gör dem sällskap dit. Växjö är fyra poäng före de båda andra klubbarna och spelar i kväll tuff bortamatch i Karlstad och är nederlagstippade hos spelbolagen.

Djurgården har ryckt upp sig lite den senaste tiden och har två raka segrar. Senast blev det vinst mot topplaget Skellefteå efter straffar och två mycket viktiga poäng kunde inkasseras. Djurgården har efter kvällens match kvar att möta avsågade Timrå på bortaplan, Modo hemma och avslutningsvis HV71 på bortaplan.

Linköping är inne i en mycket tråkig fas och har två raka förluster. Senast blev det storförlust mot Frölunda på hemmaplan med hela 1-5 och på de senaste fem matcherna har LHC bara en enda vinst. I de tre sista matcherna möter LHC Skellefteå, HV71 och Modo, alltså ett något tuffare program än vad Djurgården har. Linköping har förlorat 70 procent av sina bortamatcher den här säsongen, en facit som är anledningen till den dåliga placeringen. På hemmaplan har de nämligen plusstatistik och har vunnit 60 procent av matcherna hemma i Cloetta Center.

Oddskommentar
Hemmalaget Djurgården är favoriter till segern ikväll och tittar man på formkurvorna är det inte svårt att förstå varför. Dessutom har de fördel av hemmaplan, vilket gör att favoritskapet känns fullt motiverat. Ettan ger dock en bra bit över två gånger pengarna, medan tvåan går att lira till omkring tre gånger insatsen.

DJURGÅRDEN-LINKÖPING

Bäst odds just nu
1: 2,20 hos Bet365
x: 4,oo hos Unibet
2: 2,95 hos Betsson

Vilken kanal visar Djurgården-Linköping?

Matchen startar kl. 19.00 och visas på Canal+ Sport 1. Du kan också se den via livestream på Csports, där du just nu kan få en månads abonnemang för 1 krona.