HV 71-Växjö Lakers: Här är derbyoddsen!

I eftermiddag är det dags för hett smålandsderby i Kinnarps Arena i Jönköping när HV 71 tar emot Växjö Lakers. Hemmalaget HV är klara favoriter hos spelbolagen, trots att de har haft svårt mot just Lakers den här säsongen.

HV är inne i en ganska bra period för tillfället och har tagit poäng i fem raka matcher. Senast blev det klar vinst mot, ett visserligen ganska blekt, Djurgården, men fyra mål i en och samma match har HV bara gjort en gång tidigare i år. Dessutom fick Johan Davidsson spräcka sin väldigt långa mållösa svit när han satte det definitivt avgörande 4-1-målet i öppen kasse.

HV ligger på femte plats i tabellen, två poäng efter Frölunda på den fjärde. HV har genom den senaste tidens uppryckning skaffat sig en liten marginal ner till slutspelsstrecket och kan nu istället fokusera på att försöka ta sig in på topp 4, och därmed få en något lättare uppgift i en kvartsfinal.

Växjö slåss med näbbar och klor för att knipa en plats i slutspelet. Just nu har de två poäng upp till AIK som har den åttonde och sista slutspelsplatsen. Samtidigt är det bara två poäng ner till elfteplatsen som innebär spel i kvalserien.

Debutsäsongen i Elitserien är alltid svår och jag tycker ändå att Växjö har gjort det bra så här långt. Många uddamålsförluster har det blivit, vilket så klart är mentalt jobbigt, men än lever hoppet om ett förnyat kontrakt i allra högsta grad för nykomlingarna.

Växjö har fyra raka förluster inför dagens match och skulle verkligen behöva en trepoängare. Senaste vinsten kom mot just HV 71 den 20 januari. På de senaste 10 matcherna har Växjö ett målsnitt på 2,2 mål framåt per match, en siffra måste höjas om de vill börja plocka poäng igen och på allvar ge sig in i striden om den där sista slutspelsplatsen.

En detalj som kan vara värd att notera är att Växjö ligger så pass bra som femma om man bara ser till bortamatcher. Däremot har de haft svårare att leverera hemma i Vida Arena och i hemmatabellen ligger de först på elfte plats.

Lagen har mötts fyra gånger den här säsongen. HV vann det första mötet, men därefter har faktiskt Växjö tagit tre raka segrar. Senaste mötet slutade 2-1 i Växjös favör efter avgörande på straffar.

HV71-VÄXJÖ LAKERS

Bäst odds just nu:
1: 1,66 hos Bet365
x: 4,40 hos Expekt
2: 4,50 hos Betsson

Vilken kanal sänder HV 71-Växjö?

Matchen startar kl. 16.00 och visas på Canal+ Extra 2. Du kan också se den via livestream på din dator hos Csports.se.

Övriga matcher i Elitserien idag

  • Djurgården-Brynäs
  • Färjestad-Skellefteå
  • Frölunda-Timrå
  • Luleå-Linköping
  • Modo-AIK