Veckans NHL-tips från Mäkitalo

Äntligen fredag! Varje fredag gästas vi som bekant av NHL-skribenten Thomas Mäkitalo som delar med sig av sitt bästa speltips från den nordamerikanska ishockey. Idag tipsar om ett spel från new york-derbyt mellan Islanders och Henrik Lundqvists Rangers.

New York Islanders – New York Rangers

Speltips: Rangers inkl OT/SO
Odds: 1.65 hos Pinnacle

Som vanligt kan vi vänta oss en het match när Rangers ställs mot Islanders. Nattens match spelas ute på Long Island vilket höjer oddset på Rangers och gör det spelvärt. Inget lag i öst har fler vinster på bortaplan än Rangers som dessutom är heta nu, sju segrar på de tio senaste.

På de tio senaste bortamatcherna har man sju segrar och Islanders är ett lag som spelar bättre på bortaplan. Hemma på Long Island har man bara vunnit 13 av 32 matcher och nu kommer som sagt Rangers som toppar den östra konferensen på besök.

Sist lagen möttes vann Rangers med 3-0 och man har vunnit de tre senaste matcherna mot just Islanders. Henrik Lundqvist väntas vakta målet och jag väljer att spela en seger för Rangers.

Thomas Mäkitalo är NHL-bloggare på Nyheter24 och driver dessutom sajten spelbloggare.se. Han följer NHL-hockeyn ingående och levererar högkvalitativa speltips här på spelkanalen varje helg.

Thomas mångåriga erfarenhet att spel på NHL gör att träffprocenten på hans speltips är hög. Det är därför ofta en bra idé att ta rygg på hans tips!

Här hittar du alla våra artiklar om NHL >>