Kroatien-Sverige: Odds på kvällens landskamp

29 februari, 2012

I kväll är det sista chansen för våra svenska EM-kandidater att visa upp sig inför förbundskapten Erik Hamrén. Vi kan nog räkna med att han han har EM-truppen klar till åtminstone 95 procent, men möjligen finns det en eller två platser som det forfarande råder viss osäkerhet kring. Vi har kikat närmare på hur oddsen ser ut inför matchen och serverar er här de högsta noteringarna hos spelbolagen.

Startelvan släpps omkring kl. 14.00 och det ska bli väldigt intressant att se hur Hamrén väljer att ställa upp. Vi lär, som vanligt när det gäller träningsmatcher, får se en hel del byten. Det är många spelare som ska få chansen att visa upp sig i landslagsdressen. På förhand har Hamrén lovat att unga nya stjärnskottet John Guidetti ska få speltid, men efter gårdagens oturliga skada på träningen är det i skrivande stund oklart om han kan spela. Vi lär nog få vänta till kl. 14 innan vi får ett klart besked i den frågan.

UPPDATERAT: Startelvan är nu släppt och Sverige ställer upp enligt följande: Andreas Isaksson står som väntat i mål och framför sig har han en backlinje med från höger Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Olof Mellberg och Martin Olsson. Fyrmannamittfältet bemannas av Sebastian Larsson, Rasmus Elm, Kim Källström och Ola Toivonen. I den släpande forwardsrollen hittar vi Zlatan Ibrahimovic med spjutspetsen Johan Elmander framför sig.

Även Daniel Majstorovic, som de senaste åren har varit given i mittförsvaret bredvid Olof Mellberg drabbades av en skada på gårdagens träning. Skadan visade sig vara en allvarlig knäskada och nu står det klart att han kommer att missa EM-slutspelet och resten av säsongen. Ett mycket tråkigt besked som nu öppnar dörren för Jonas Olsson som nu känns som det naturliga valet i det centrala försvaret.

Kvällens match blir det första avstampet inför sommarens fotbolls-EM. Det väntar förvisso ytterligare några träningsmatcher, men truppen ska spikas efter dagens drabbning. Det ska bli fantastiskt roligt att få följa vårt svenska landslag i sommar och även om jag innerst inne tror att det kommer bli svårt att avancera från gruppspelet så hoppas jag givetvis att vi ska få uppleva en sommar liknande den vi hade förmånen att få vara med om 1994.

Oddskommentar

Det är hemmalaget Kroatien som är ganska klara favoriter i den här matchen. Det är alltid ovisst att tippa på träningsmatcher, då resultatet ofta inte spelar så stor roll för lagen på plan. Givetvis vill man vinna, men nerven och kampviljan som finns i tävlingsmatcher brukar lysa med sin frånvaro. De många bytena brukar också göra att matchen tappar rytm och andra halvlek kan ibland bli mycket märklig då båda lagen skickar in massor av nya spelare. Sverige är som sagt oddsmässiga underdogs och om jag ska spela på den här matchen så lär det bli en liten slant på tvåan. Jag brukar i och för sig undvika att spela på Sveriges matcher då det är så evigt svårt att hålla känslorna borta. För när det gäller spel – då är känslorna din värsta fiende! Det är så klart viktigt att analysera och utvärdera helt objektivt hur gärna man än vill att favoritlaget ska vinna.

KROATIEN-SVERIGE

Bäst odds just nu
1: 2,05 hos Ladbrokes
x: 3,30 hos Bet365
2: 3,90 hos Bwin

Vilken kanal visar Kroatien-Sverige?

Matchen startar kl. 20.00 i Zagreb och visas på TV3. Är du sugen på att se Sveriges blivande motståndare i EM-slutspelet, England? Ja du ska du ratta in TV10 där England möter Holland med start kl. 21.00.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.